utorak, 31. ožujka 2015.

Anonimusi prijete Izraelu "eletronskim holokaustom"

image



TEL AVIV - Hakerska grupa Anonimusi zaprijetila je da će sljedeće nedjelje, 7. aprila, u Izraelu izazvati "elektronski holokaust" kako bi "izbrisala" tu zemlju iz sajber prostora. Uz snimke sukoba u Gazi, koji je izraelska vojska nazvala Operacija zaštitna ivica, najavljuje se: " Izbrisaćemo (Izrael) ...

...  iz sajber prostora kao što smo svake godine - 7. aprila 2015. će biti elektronski holokaust".

Na video snimku pod nazivom "Poruka Anonimusa Izraelu" se prijeti obaranjem servera  i vebsajtova koji pripadaju vladi, vojsci i bankama, navodi britanski "Indipendent" i navodi da se vidi čovjek u odjelu s maskom i čuje se govor upućen "glupim cionističkim entitetima".

"Vraćamo se da vas ponovo kaznimo za vaše zločine na palestinskim teritorijama", glasi poruka na engleskom jeziku s titlovima na arapskom.

"Sve što vidimo je nastavak agresije, bombardovanja, ubijanja i otmica palestinskog naroda, kao u prošlom ratu protiv Gaze 2014. godine", dodaje se u poruci i tvrdi da Anonimusi "neće sjedeti skrštenih ruku dok strane zemlje ćute i neće da odgovore na užašne zločine protiv čovječnosti".

Vidi se takođe ponovo izabrani izraelski premijer Benjamin Netanijahu u nekom ratnom brifing centru i čuje  prijetnja:

"Kao što je obećano u ranijim napadima nastavićemo da elektronski napadamo dok narod Palestine ne bude slobodan".

Anonimusi su pokretali sajber napade na Izrael u prošlosti, počevši od 2012. godine za vrijeme sukoba u Pojasu Gaze.

Treću godinu zaredom napad će se dogoditi 7. aprila,  nešto više od nedjelju dana uoči  Dana holokausta, Jom Hašhoa, u Izraelu.


(Vijesti.ba)

0 komentari:

Objavi komentar