subota, 28. ožujka 2015.

Napravite sami: Najefikasnija krema protiv tamnih kolutova ispod očiju!

Koža oko očiju veoma je osjetljiva i proizvodi koje koristite na pomenutom dijelu lica trebali bi biti blagi. Kako biste spriječili nastajanje tamnih kolutova ispod očiju i efikasno ih eliminisali (kada se pojave) bitno je da na njih ne nanosite klasične kreme koje mogu sadržavati mnoštvo hemikalija.

 
Donosimo vam recept za fantastičnu, blagu kremu koja je veoma efikasna u eliminisanju tamnih kolutova ispod očiju.
Sastojci:



– aloe vera gel
– kapsule vitamina E
– bademovo ulje
Postupak:



Aloe vera se koristi za skoro sve kožne probleme, od opekotina od sunca do izjednačavanja tena. U zdjelu ubacite dvije kašičice (10 ml) gela od aloe vere i nakon toga “istisnite” tri kapsule vitamina E (400 IJ po kapsuli).
Bademovo ulje bogato je hranjivim sastojcima neophodnim za zdravlje kože. U smjesu dodajte kašičicu (5 ml) pomenutog ulja te sve dobro izmiješajte.

 
Nakon što sve sastojke dobro izmiješate primijetićete da se boja kreme promijenila – ona više nije prozirna. Kremu nanosite svako veče prije spavanja. Ona će smiriti kožu oko očiju te će imati efekat hlađenja, a već nakon nekoliko nanošenja smanjiće tamne kolutove ispod očiju.
Kremu možete skladištiti na sobnoj temperaturi, ali je držite dalje od sunčeve svjetlosti. Rok trajanja kreme je mjesec dana.
Izvor: minimagazin.info

0 komentari:

Objavi komentar