ponedjeljak, 27. travnja 2015.

RECEPTI: EVO KAKO DA SE REŠITE ZUBNOG KAMENCA PRIRODNIM PUTEM





Iako je poželjno ići redovno zubaru, manje naslage i kamenac možete i sami rešiti…


Naslage od kamenca ne samo da izgledaju ružno, već mogu i da izazovu velike probleme. Evo kako da se rešite ovog zubnog neprijatelja prirodnim putem…

Zubni kamenac je tvrda naslaga na zubima nastala mineralizacijom plaka koja se s vremenom taloži.

Ukoliko spadate u grupu ljudi, koji na sam spomen stomatologa kreću da se tresu od straha, onda su prirodna rešenja za uklanjanje kamenca idealna za vas:

Recept 1

Sastojci:

30 grama orahove ljuske i malo vode

Priprema:

Potrebno je staviti ljuske oraha u lonac, dodati vodu i kuvati do 15 minuta. Umočite četkicu za zube u dobijenu smesu i perite njom zube 5 minuta. Ponovite ovu proceduru u jutarnjim, popodnevnim i večernjim satima.

Recept 2

Sastojci:

4 kašičice semenki suncokreta
4 kašičice cveta lipe
1 litra vode
Priprema:

 
Stavite sastojke u posudu, prelijte vodom i kuvajte na laganoj vatri pola sata. Perite zube ovom mešavinom nakon svakog jela.

Recept 3

Jabukovo sirće se takođe može koristiti za uklanjanje kamenca, ali samo jednom nedeljno. Stavite malo jabukovog sirćeta u usta, mućkajte i trljajte zube četkicom. Ispljunite.

Temeljno isperite usta vodom da se ne bi oštetila zubna gleđ.

Recept 4

 
Uzmite tri kašičice lišća gorskog pelina pa prelijte sa četiri decilitra provrelog vina. Ostaviti da se ohladi i odstoji poklopljeno dva sata. Zatim procediti i prati zube tom tečnošću više puta na dan.

Imaćete lepe i zdrave zube bez kamenca.

Recept 5

Soda bikarbona vam takođe može pomoći da otklonite zubni kamenac. Stavite malo sode bikarbone na navlaženu četkicu i njom očistite kamenac. U sodu bikarbonu možete dodati i malo soli, pa protrljajte zube.

(Yumama

0 komentari:

Objavi komentar