utorak, 26. svibnja 2015.

Tulumbe!







Tako hrcave,meke po sredini,pune serbeta.....pravo dobre.

SASTOJCI
ŠERBET
1 kg. vode
1 kg. secer

SMESA ZA TULUMBE
500 ml. vode
100 ml. ulje
300 gr. brasno
prstohvat pecivo
4 kom. jaja
1 l. ulje

 
PRIPREMA
Najpre treba napravit serbet.U serpu stavimo vodu i secer i stavimo kuhat.Kada pocne da vri,ostavimo jos tocno 10-12 minuta i maknemo sa sporeta.Nesme vise da vrije.Ostavimo ga da se skroz ohladi.Serbet mora biti hladan

Za tulumbe:U drugu serpu stavimo vode i ulja da zavri.Kada zavrije,dodamo prosejano brasno sa pecivom i mesamo jos 2-3 minuta i maknemo sa vatre.Sa drvenom zlicom mesamo smesu dok se prohladi odnosno dok mozemo da testo drzimo u ruke.Znaci celo vreme mesamo masu.Kada je testo ohladzeno,dodamo 4 jajeta,jedno po jedno.Mesimo sa rukom dok jaja se sajedinu sa masom.
Kada se masa sajedinila,punimo spric za tulumbe i przimo hi u tocno 1 litar zagrejanog ulja.Przimo na srednjoj vatri.Tulumbe ce se sami okretati u ulju,ali neka ako nece vi je okrenite pomocu rupicastoj zlici.
Tu u blizini mora biti ohladzeni serbet.Kada su tulumbe dobile finu bojicu,pomocu zlicom vadite tulumbe,i odmah hi stavljajte u ohladzeni serbet.Neka se kisnu u serbet dok je sledeca tura gotova.Tako da vadite iz serbeta tulumbe i odma nove naredzajte.
Redzajte gotove tulumbe u plasticnu posudu ili u neku tepsiju,pa sa ostatkom serbeta,prelijte hi odozgo.Ostavite nekih 2-3 saata da upijaju serbet i da se dobro prohlade,potom posluzite.
6.
Cuvajte hi na hladnom kada se ohlade.
7.
Prijatno!

 
Posluživanje
Posluzite uz kafu.

http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar