ponedjeljak, 27. srpnja 2015.

KAKO SE JEDNOSTAVNO I BEZ HEMIJE RIJEŠITI MUHA - GENIJALAN IZUM!






Za vrijeme ljetne sezone, moja ulazna vrata su često otvorena, što daje zeleno svjetlo čitavim hordama muha, prenosi uspesnazena.com. Sasvim nedavno, pronašla sam zanimljiv način kako se riješiti muha, na najprirodniji i bezazlen način.Već sam ga i isprobala kod svoje kuće. Djeluje. Nadam se da će i vama biti od koristi.
Da biste se riješili muha sve što će vam biti potrebno su minimalni izdaci i naravno, osmijeh. Za razliku od kupovnih sredstava, ovaj način je siguran, kako za ljude, tako i za muhe :)
Dakle, da otjerate muhe što dalje od sebe i svog životnog prostora, bit će vam potrebno:

 
– Prozirna srednja ili veća čvršća najlonska vrećica
– Nekoliko novčića
– Voda
– Konop
Što sad s tim?

 
Napunimo vrećicu do pola vodom, ubacimo novčiće, vežemo je konapom i okačimo na određeno mjesto.
Okačila sam vrećicu ispred ulaznih vrata (i time sam privukla pažnju radoznalih susjeda :)). Možete ju okačiti na terasi i držati prozore otvorenim. Na izletu je možete držati na stolu s hranom.
Ovo je provjereno i zaista djeluje! Kako???
Za one, koji su navikli da za sve traže objašnjenje, mogu reći jedno: kada muhe lete pored vrećice s vodom, voda reflektira svjetlost i sliči im na paučinu koju pokušavaju izbjeći. A novčići ih podsjećaju na predatore, dosta veće od njih.
Druge misle da prolećući pored vrećica s vodom, muhe vide prostranstvo u velikoj mjeri iskrivljeno, jer one imaju kompleksnu i neobičnu strukturu organa vida. Distorzija oblika i pokreta, koje se stvaraju u odrazu vode, plaše muhe i one napuštaju prostoriju.
Znanstvenog objašnjenja za ovu činjenicu još nema. Ali, ako među vama postoji netko tko će objasniti ovaj efekt, bit će nam drago čuti.
A sada, samo naprijed, probajte i javite nam svoja iskustva s ovom metodom.
uspesnazena.com / atma.hr

0 komentari:

Objavi komentar