srijeda, 29. srpnja 2015.

NARODNI LEK ZA OTAPANJE KAMENA U BUBREGU






Kamen u bubregu ili pesak u mokraćnim kanalima možete rešiti uz narodni lek koji možete pripremiti sami za sebe kod kuće i to za veoma kratko vreme.
Čaj koji rastvara pesak i kamen u bubregu i mokraćnoj bešici,  priprema se tako da se 1 velika kašika mešavine jednakih delova preslice i borovice (Fructus jumperi) s malo pelina (Artemisia absynthium) kuvati 5 min u 2,5 dl vode, zatim  ostaviti  poklopljeno da odstoji 15 min i onda procediti.

 
Popije se 1 šoljicu odmah, a ostatak čaja svaki sat po gutljaj. Pri tom je izvanredno korisna parna sedeća kupka  od 1,5 kg sveže ili 25 dkg suve preslice na 10 l vode. Jaki grčeviti bolovi pri izlasku kamenca iz bubrega, mokraćne bešike odmah će prestati.

Isti čaj jača želudac, kad se pije topao ujutru,posebno ako mu se doda još i jednaka količina kičice (Erytnraea centaurium).

Protiv hronične upale bubrega i visokog krvnog pritiska dobro je pripremiti 3 velike kašike mešavine od po 40 g preslice i lišća breze te 20 g imele i kuvati 10 min. u 1 l vode, ostaviti da stoji preko noći a ujutru procediti. Pije se  5 puta u toku dana.

 
Izvor:kucnilekar

0 komentari:

Objavi komentar