ponedjeljak, 20. srpnja 2015.

OVE VRELE LJETNJE NOĆI ZADAJU NAM PRAVE MUKE SA SPAVANJEM: 6 JEDNOSTAVNIH TRIKOVA DA RASHLADITE SOBU U KOJOJ SPAVATE

74545_peskir




Ove vrele ljetnje noći zadaju nam prave muke sa spavanjem. Najlakše bi bilo da svako kupi po jedan klima uređaj. Međutim, to i nije baš jeftina investicija. Sa ovh 6 jednostavnih trikova, dobro ćete spavati, a opet, i sačuvati koji dinar.

74545_peskir

1. Vlažan peškir na prozoru

Otvorite prozor i stavite vlažan peškir, koji će u toplim noćima raditi kao prirodni klima uređaj.

2. Kockice leda ispred ventilatora

 
Da biste ohladili sobu pred spavanje, samo stavite činiju leda ispred ventilatora

3. Izbacite sve izvore toplote iz sobe

Uklonite sve elektronske uređaje iz spavaće sobe. Naročito kada se pune, oni stvaraju zračenja i emituju vama bespotrebnu toplotu.

4. Hladna kupka za noge

Jedna hladna kupka, ne samo da će vas rashladiti, već će vam pomoći i da lakše zaspite. Hlađenjen nogu, dolazi do automatske reakcije organizma: pojačaće se cirkulacija ka ovom dijelu ijtela, kako bi se one zagrijale. To će uzrokovati smirivanje i opuštanje cijelog tijela.



5. Ledene čarape

Posebno u toplim noćima, osvježiće vas par ledenih čarapa. Samo stavite čarape u zamrzivač, i potom ih obujte. Uživancija!

6. Jastuk u frižideru

 
Da, to zvuči pomalo čudno, ali radi! Uvijek tražimo onu jednu, hladnu stranu jastuka, pa zašto onda ne bismo imali OBJE?

Eh, kada bismo i mi mogli da se osvježimo u frižideru! Ne zaboravite da podjelite ove korisne savjete sa prijateljima i olakšate im ove vrele dane.

Izvor: likemag.com

0 komentari:

Objavi komentar