petak, 28. kolovoza 2015.

NAJBOLJI RECEPTI ZA CISTE NA JAJNICIMA






Aloe vera

Listove aloe vere staviti u frižider na dve nedelje, a kasnije sitno izrendati i iscediti iz njih sok. Sok aloe pomešati sa medom. Staviti istu količinu soka i meda. Zagrejati kašičicu ove smeše i time natopiti tampon. Staviti u vaginu i držati preko noći. Koristiti deset dana, napraviti pauzu pa ponoviti.

Vino i bilje

Pomešati hajdučku travu, kantarion i preslicu, svakog sastojka po 3 supene kašike. Sve to staviti u 1 litar belog vina i ostaviti da ostoji 10 dana. Procediti i piti svako jutro na prazan stomak po jednu čašicu od 30 ml, kao za rakiju. Popiti celu flašu.



Čaj za ciste

Jednu kafenu kašičicu osušenog cveta nevena i isto toliko hajdučke trave, preliti sa 250 ml vrele vode. Voda ne treba da proključa. Ostaviti da stoji poklopljeno oko 10 minuta. Sušene biljke koje se koriste ne smeju biti starije od 6 meseci jer posle toga gube svojstva. Ovaj čaj treba piti 6 nedelja, svako jutro po jednu šolju.

Orah

Orah očistiti i iseckati što sitnije. Četiri kašike staviti u šerpu i preliti sa 3 šolje ključale vode. Kuvati 20 minuta, a zatim ohladiti i procediti. Piti 3 puta dnevno, najbolje po pola čaše.

Čuvarkuća

Svakog dana pojesti tri puta po tri lista čuvarkuće, pre svakog obroka. Za osobe koje imaju problema s probavom, iscediti sok od 5-6 listova i popiti.

Drugi način: 300 grama čuvarkuće samleti, preliti medom i držati u friideru zatvoreno u tegli. Piti 3 puta dnevno po jednu supenu kašiku. Uz ovaj lek preporučuje se konzumacija čaja od koprive, nevena i hajdučke trave (svakog sastojka po 50 grama). Supenu kašiku mešavine preliti sa 200 ml vrele vode i ostaviti da stoji pola sata. Preporučljivo je piti ovaj čaj 5 puta dnevno.

0 komentari:

Objavi komentar