ponedjeljak, 31. kolovoza 2015.

Trebamo li ići spavati gladni ako želimo smršaviti?

jelo prije spavanje






Otići spavati gladan dijetalni je mit s kojim smo se svi susreli barem jednom u životu.

Australski je nutricionist otkrio smijete li jesti neposredno prije spavanja i koju je hranu najbolje izbjegavati ako želite izgubiti pokoji kilogram viška

Dok vi spavate, organizam obavlja niz radnji: obnavlja i umnožava svoje stanice, probavlja hranu i radi niz drugih bioloških stvari neophodnih za život. Svi ti procesi u tijelu traže energiju, koje organizam uzima iz hrane unesene tijekom tog dana i noći.

Ako ste prije sna unijeli hranu bogatu ‘praznim’ kalorijama poput table čokolade ili kutije sladoleda, razine krvnog šećera će vrlo brzo narasti, a dobivena ‘energija’ će se automatski pohraniti u tijelu u obliku masnih jastučića,’ kaže australski guru zdravog života, dr. Tim Robards.

Zbog mirnog sna bolje je ako nekoliko sati prije odlaska u krevet ne jedete nikakvu hranu, kako vas probava ne bi držala budnima. Ipak, jedete li u vrijeme oko počinka, najbolje bi bilo odabrati hranu s niskom razinom šećera i ugljikohidrata.



Za miran san bolje će biti ako jedete proteine i masti od kojih se sastoje sve stanice u tijelu – dozvoljeno je organski uzgojeno meso, jaja, voće poput avokada, ali i maslac. Jedite cjelovitu i neprocesuiranu hranu koja polako sagorijeva i otpušta hranjive tvari, predlaže dr. Robards.

Izvor: Zadovoljna.hr

0 komentari:

Objavi komentar