ponedjeljak, 31. kolovoza 2015.

Ulje origana je prirodni antibiotik zlata vrijedan

Ulje origana je prirodni antibiotik





Ulje origana, koje se dobiva destilacijom listova i cvjetova biljke origano, jedan je od najboljih prirodnih antibiotika.

Ovaj prirodni i svestrani pripravak se može koristiti na različite načine kako bi se obranili od opasnih bakterija.

Kako ga koristiti?

Origano ulje sadrži spojeve karvakrol. Studije su pokazale da su ovi spojevi od velike koristi, tako da štiti stanice od bakterija. Origano ulje može pomoći u zaštiti imunološkog sistema, jer je učinkovit u ubijanju bakterija i drugih mikroorganizama, kao što su gljivice, virusi, i razni paraziti.

Može poslužiti za dezinfekciju ruku

Ulje origana je vrlo jako, tako da se prvo mora razrjediti. Pomiješajte 10 kapi ulja origana s 2 žlice kokosovog ulja. Dobro utrljajte ruke jer mješavina djeluje kao dezinfekcijsko sredstvo. Osim za čišćenje ruku, hrani kožu na rukama, ruke će biti mekane i glatke.

Udahnite paru origano ulja

U dišni sistem mogu ući opasne bakterije koje uzrokuju zdravstvene probleme. Za pomoć kod problema sa dišnim sistemom možete pokušati sa udisanjem pare ulja origana. Stavite nekoliko kapi ulja od origana u kipuću vodu, nagnite glavu iznad vode, pokrijte ju s peškirom i udišite paru.

Ako ste već bili kod liječnika i ako je liječnik propisao antibiotike za liječenje dišnih organa, nemojte počimati sa inhalacijom dok ne završite sa terpijom antibiotika.

Koristite ga za njegu kože

Origano ulje ima izvrsnu antibakterijsko i protuupalno djelovanje, a neki stručnjaci vjeruju da mogu pomoći u liječenju kožnih bolesti. Pomiješajte jednaku količinu origano ulja i kokosovog ulja i nanesite na kožu prije spavanja. Neka cijelu noć apsorbira. Nemojte nanositi origano ulje na ranu ili posjekotine.

Koristite ga za njegu zuba

Origano ulje sadrži timol, sastojak pronađen u mnogim proizvodima za higijenu usne šupljine, sprječava nakupljanje plaka i loš zadah. Dodajte nekoliko kapi ulja origana na četkicu za zube i dobro ih utrljajte, zatim odmah isperite.

Koristite ga za probavne smetnje

Istraživanja su pokazala da origano ulje može pomoći u liječenju parazitskih infekcija i ublažiti proljev. Možete ubrzati rad cijelog probavnog sistema i poboljšati apsorpciju hranjivih tvari, što je neophodno za rad svih tjelesnih stanica.

Kada trebate biti oprezni?

Ljudi koji su alergični na origano i proizvode od origana ne bi trebali koristiti origano ulje. Također, trudnice i dojilje trebaju izbjegavati Origano ulje, jer još nije provedeno istraživanje kako bi se utvrdilo da li postoje rizici.



Ako uzimate lijekove ili patite od bilo koje bolesti, budite slobodni konzultirati se s liječnikom prije početka svakodnevne upotrebe Origano ulja

0 komentari:

Objavi komentar