subota, 19. rujna 2015.

‘Dar od Boga’ – ulje čiji naziv otkriva da je zaista čudesno! Pobijedite nesanicu i strahove s par kapi!

1_350153







Cvijet od kojeg se dobije ulje toliko je popularan da je danas nacionalni simbol nekoliko država. Jasmin, prvi među cvijećem kako mu se tepa porijeklom je iz Perzije, a prijevod mu je “dar od Boga”.

 


Njegovo eterično ulje zbog svoje senzualne i profinjene note već stoljećima nosi titulu – kralja eteričnih ulja. Toliko je popularan da je jasmin danas nacionalni simbol nekoliko država među kojima su Filipini, Indonezija, Havaji i Pakistan, dok se u alternativnoj i narodnoj medicini koristi već stoljećima.

Zdravstvene blagodati

Pomaže u reguliranju nepravilnog menstruacijskog ciklusa, uspješno otklanja menstrualne bolove te ublažava simptome menopauze.

Blagotvorno djeluje na plućne tegobe, suzbija kašalj i dišne infekcije.

Spojevi prisutni u ulju jasmina opuštaju mišiće te ublažavaju mnoge vrsta bolova, osobito nakon treninga ili u slučaju uganuća.

U novije vrijeme sve je više dokaza da može pomoći i u prevenciji raka, no na tom području potrebna su dodatna istraživanja.

Ovo ulje jedno je od najučinkovitijih antidepresiva. U mnogim kulturama bio je na cijeni kao snažan afrodizijak i odlična pomoć u poticanju romantičnog raspoloženja, intimnosti i fizičke ljubavi.

 
Potvrđeno je da uspješno pomaže kod impotencije i frigidnosti.

Eterično ulje jasmina je odlično sredstvo za njegu kože.

Osobito se preporučuje u njezi suhe, nadražene i osjetljive kože sklone osipu i upalama.

Izvor: dnevno

0 komentari:

Objavi komentar