nedjelja, 20. rujna 2015.

NIPOŠTO NE BACAJTE LJUSKU OD JAJETA!Evim RECEPTOM ćete sačuvati zdravlje!

NIPOŠTO NE BACAJTE LJUSKU OD JAJETA!Evim RECEPTOM ćete sačuvati zdravlje!





Kalcijum koji sadrži ljuska od jajeta je svakom čovjeku prijeko potreban.

On je zaslužan za stvaranje koštane srži i za sprečavanje osteoporoze, bolesti od koje posljednjih godina boluje sve više ljudi.


  Kalcijum takođe normalizuje rad živaca i mišića, reguliše otkucaje srca, omogućuje zgrušavanje krvi i podstiče nas na dobar i kvalitetan san, potreban svakom ljudskom biću. Isto tako, kalcijum je važan za održavanje imunološkog sistema ali i za zdravlje kose i kože.

Upravo se u ljusci od jajeta skriva najveći izvor kalcijuma na svijetu, jer ljuska od jajeta sadrži čak 90 odsto ovog metala.

U većim dozama, kalcijum ne samo da zaustavlja razvoj osteoporoze, već ljuska od jajeta pomaže i protiv visokog holesterola i povišenog krvnog pritiska te podstiče koštanu srž na proizvodnju krvnih ćelija.

Osim toga, ljuska jajeta sadrži gvožđe, bakar, mangan, cink, prirodni fluor, fosfor i hrom. Zbog toga mnogi stručnjaci preporučuju upravo mljevenu ljusku od jajeta kao prirodnu i vrlo djelotvornu dopunu kalcijuma u ljudskom organizmu.

Recepti za liječenje ljuskom od jajeta

Štitna žlijezda

Ljuske od osam jaja dobro oprati, osušiti, zdrobiti, preliti sokom od dva limuna i ostaviti u hladnjaku nekoliko dana. Procijedite tečnost i pomešajte je s litrom rakije i kilogramom meda. Ostavite da odstoji sedam dana pre upotrebe. Konzumirati po jednu kašičicu, dva do četiri puta dnevno nakon jela.

Gastritis, čir

Kašičicu mljevenih ljuski jaja pomešajte sa kašičicom šećera i kašičicom mljevenog muskatnog oraščića. Uzimajte 20 dana, tri puta dnevno po jednu kašičicu.

Na vrh noža pomešajte mljevene ljuske sa dvije kašičice limunovog soka. Kad se ljuske otope u soku, dodajte decilitar toplog mlijeka. Uzimajte dva puta dnevno, ujutro na prazan želudac i prije spavanja.


  Za jačanje organizma i čišćenje krvi

Ljuske od četiri ili pet jaja dobro oprati, zdrobiti i staviti u tri litre vode. Vodu s ljuskama čuvati u frižideru 7 dana i koristiti kao vodu za piće. Dnevno uzimati dvije do tri čaše vode sa malo limunovog soka.

Izvor:balkanpress

0 komentari:

Objavi komentar