petak, 18. rujna 2015.

Popijte ovaj napitak prije spavanja za izvanredne dobrobiti!!

Popijte ovaj napitak prije spavanja za izvanredne dobrobiti!






Bliži se vrijeme počinka te je dobar trenutak da se podsjetimo na ovaj nevjerojatan napitak koji možete popiti prije spavanja!

“Zlatno Mlijeko” je predivan, ukusan i nevjerojatno zdrav napitak pogotovo pogodan za konzumiranje u večernjim satima, a dobrobiti su izvanredne.

Glavni sastojak u ovom receptu je kurkuma. Kurkuma sadrži kurkumin, polifenolni identificiran kao osnovni aktivni sastojak, koji postiže više od 150 potencijalno terapijskih djelatnosti, a uključuje antioksidativna, protuupalna i antikancerogena svojstva.

U kombinaciji sa crnim paprom, dobrobiti kurkumina se višestruko povećavaju.
Dodatne prednosti:

-Protuupalno djelovanje, antioksidans, antiseptik, analgetik
-Jača imunitet
-Anti – kancerogen
-Pomaže u održavanju razine kolesterola
-Potiče probavno zdravlje
-Detoksikator jetre
-Regulira metabolizam i kontrolu tjelesne težine
-Visoki krvni tlak
-Memorija i mozak
-Različiti uvjeti kože
-Neurološki poremećaji
-Smanjuje trigliceride

Dodavanje crnog papra u jela začinjena kurkumom povećava bioraspoloživost kurkumina za oko 1000 puta, zbog piperina, ljutog svojstva crnog papra. Da, dobro ste pročitali, miješanjem kurkume i crnog papra zajedno, povećava se tjelesna apsorpcija kurkume za 2000% !

Zlatno mlijeko

Korak 1 – Pasta od kurkume

Sastojci:

1/4 šalice praha kurkume
1/2 žličice mljevenog papra
1/2 šalice filtrirane vode

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke u maloj posudi za kuhanje i dobro promiješajte. Uključite vatru na srednju jačinu i miješajte neprestano dok smjesa ne postane gusta pasta. To ne traje dugo pa ne napuštajte štednjak. Pustite da se smjesa ohladi, a zatim je držite u maloj staklenci u frižideru .

Korak 2 – Zlatno mlijeko

Sastojci:

1 šalica bademovog mlijeka (mlijeko od konoplje ili kokosa su također dobra opcija, a ayurveda preporučuje i kravlje mlijeko, ali samo u slučaju da možete nabaviti prirodno domaće mlijeko od krave koja nije nasilno tretirana)
1 žličica kokosovog ulja
1/4 žličice ili više paste od kurkume

Priprema:

Kombinirajte sve sastojke, osim meda u loncu za kuhanje. Uključite vatru na srednju jakost. Dok grijete obavezno neprestano miješajte i ne dopustite da prokuha. Dodajte meda po želji

0 komentari:

Objavi komentar