petak, 27. studenoga 2015.

Jedenje ove “hrane” možete dobiti invaziju crvi u mozak i organizam! -













Bili smo iznenađeni kada smo vidjeli ove najnovije vijesti koje je CNN udarno iznijela u javnost, ali to je istina, htjeli mi to ili ne.

Postoje brojni načini na koje možete dobiti  invaziju crvi u  svoj mozak jedenjem svinjetine.

Zabrana svinjetine seže daleko u prošlost.
Poganim su svinje smatrali Feničani, Etiopljani, Stari Egipćani, a za hebreje je svinjsko meso odvratno, svinja je simbol prljavštine i nevaljalog.
Kolika je mudrost u nekonzumaciji ovog mesa biće jasnije kad navedemo samo neke od uzročnika teških oboljenja, čiji je nosilac svinja.
Od svih domaćih životinja, jedino svinja ima zube derače, što je svrstava u red zvijeri, a meso zvijeri zbog svog specifičnog mirisa veoma rijetko učestvuje u ljudskoj ishrani.
Jedino svinja od domaćih životinja jede izmet i u njemu se s uživanjem izležava.
Jedina od domaćih životinja jede svoju mladunčad i nasrće na ljudsko potomstvo.
Hrani se strvinama, čak i onima u fazi raspadanja, kao hijena.
Zbog svog načina života i ishrane, prenosnik je mnogih zaraznih bolesti. Zbog toga je meso i mast te životinje lošeg kvaliteta, teško za probavu i opasno po zdravlje.
Uviđajući sve navedeno, u mnogim razvijenim zemljama Zapada, svinjske prerađevine su u svakodnevnoj upotrebi svedene na minimum.
U masovnoj su upotrebi samo tamo gdje caruje primitivizam, neobrazovanost, neznanje i glad.

Trihineloza je bolest koju uzrokuje crvić trihine, a najčešće izbija kao epidemija, nedavno je na to upozorio i CNN!

Njena veza sa svinjama kao i veza kuge sa štakorima, poznata je ljudima tisućama godina.
Na ovu bolest niko nije imun.
Potpuno odrasli crvići su dugi oko 3,17 mm, a široki oko 0,063 mm.

uh
Oni u čovjeku ostaju živi oko 40 godina i više, smotani u okruglaste sićušne kapsule između mišićnih vlakana.
Kad se pojede zaraženo meso, te uspavane kapsule sa crvima bivaju probavljane u crijevima. Njihov sadržaj izrasta u crviće pune veličine, a svaki od njih ima oko 1500 mladih. Oni ulaze u krv za tri tjedna, nakon što budu pojedeni njihovi roditelji.
Dijagnostika je veoma teška, pošto simptomi mogu biti slični simptomima pedeset drugih bolesti.
Odrasli crvi su sada prisutni u crijevima čovjeka. Poslije parenja ženka proizvede larve koje ulaze u krvne sudove, da bi se distribuirale u sve dijelove tijela.
Ove pokretne larve mogu napasti skeletne mišiće, mozak, koštanu srž, mrežnjaču oka i pluća. Kod teške zaraze smrt može nastupiti u drugoj ili trećoj sedmici, a češće u četvrtoj, petoj ili šestoj.
Obične metode dimljenja i soljenja mesa, ne ubijaju crve.

 
Erysipelas
Ovu bolest uzrokuje klica erysipelotrix rhusiopathiae. Ova bolest ima akutni i hronični oblik. Simptomi akutnog oblika su uglavnom jaka groznica, umanjena aktivnost i apetit.
Obično brzo dovodi do smrti. Hronični oblik dovodi do ljuštenja kože, a postoji i naknadno oštećenje spojnih površina i srčanih zalizaka, što može izazvati nenadnu smrt.
Ova bakterija može dug period preživjeti u zemlji, a nalazi se u tijelima 30% svih “zdravih” svinja. Tako je iskorjenjivanje nemoguće.

Balantidium coli
je parazit koji je normalan stanovnik svinjskih crijeva. Biva izbačen izmetom. Ako dospije u čovjeka, može uzrokovati ozbiljne kliničke simptome – stvara neizlječivu dizenteriju. Simptomi dizenterije su strašno oštri i mogu završiti tragično. Na žalost, do danas ne postoji posebno liječenje za dizenteriju koju uzrokuje balantidium coli.

Kukičasti crvići
Mladi crvići ove bolesti ulaze u čovjekovu kožu kroz rane ili probadajući je. Svinje jedu ljudski izmet koji sadrži jajašca parazita, te se oni u njima razviju u mlade crve. Kad izađu van, postaju zarazni za ljude. Enciklopedija Britanika kaže: “Kukičasti crv je parazitski okrugli crv.

  Simptomi su: bljedilo kože, zadržavanje tečnosti u licu i udovima, zatvor koji se smjenjuje s prolivom, trbušna osjetljivost, povećan apetit za kabastijom hranom ili neobičnim supstancama, seksualni poremećaj (zakašnjeli pubertet, impotencija, nepravilna menstruacija), zakržljali rast, kardialna slabost, lupanje srca, zamor, otupljenost, apatija…

Nije poznato da ijedna životinja nosi toliko “smrtnih bombi”, kao svinja. Danas sve farme svinja počivaju na tzv. “higijenskim osnovama.”
Međutim, rezultat je isti kakav je bio stoljećima ranije.

narodnamedicina.info
  - See more at: http://narodnamediciina.blogspot.ba/2015/03/jedenje-ove-hrane-mozete-dobiti.html#sthash.W3wMO2dv.dpuf

0 komentari:

Objavi komentar