četvrtak, 26. studenoga 2015.

KAKO KORISTITI NAJZDRAVIJU BILJKU NA SVIJETU BEZ NEPRIJATNOG MIRISA (RECEPT)














Nakon niza godina bavljenja prirodnim lijekovima svi naši saradnici koji pišu tekstove na zdravljebezdoktora.com upitani kada bi morali da izdvoje samo jednu ljekovitu biljku kao najbolju koja bi to bila imali su jednoglasno mišljenje: Bijeli luk (češnjak). Od svih ljekovitih vrsta biljaka i namirnica u skoro svim zemljama i na skoro svim kontinentima bijeli luk se svuda pominje izdvaja i  koristi kao odličan prirodni lijek. Ipak zbog problema sa neugodnim mirisom koji ostavlja usljed konzumiranja svježeg bijelog luka na okolinu većina ljudi ga skoro nikada ne koristi sirovog. Bijeli luk najzdraviji je u sirovom obliku i to tako da se prije upotrebe na nekoliko minuta zgniječi ili isjecka te odstoji na zraku da bi se stvorili odgovarajući hemijski elementi , prije svega alicin.  Ovako pripremljen bijeli luk je najzdraviji ali stvara najviše neugodnog mirisa.  Ipak pronašli smo i isprobali jedno dobro riješenje koje će vam omogućiti korištenje bijelog luka u sirovom obliku bez imalo neugodnog mirisa.  Potrebno je da samo pažljivo slijedite naše upute i počnete već danas sa jednim od najboljim i najednostavnijih zdravstvenih tretmana.



  Potrebno je da pronađete domaći sitniji bijeli luk. Naglašavamo domaći jer smo preplavljeni velikim i “sumnjivim” bijelim lukom uvezenim iz Kine.  Ugrubo rukama ogulite cijelu lukovicu na česna. Izdvojite 2-3 sitna česna i stavite ih u malo vode da odstoje desetak minuta. Nakon toga izvadite ih iz vode I jednostavno prstima ogulite kožicu koja će se lako skinuti sa mokrog i natopljenog česna. Nemojte koristiti nož jer je bitno da ne oštetite niti zarežete česno. Ono mora ostati kompletno i netaknuto što je ključ za korištenje bijelog luka bez mirisa. Kada ste ogulili česna popijte ih sa čašom vode kompletna baš kao što pijete tablete. Uradite to na prazan stomak najbolje barem 45 minuta prije jela. i to je sve. Ovako korišten bijeli luk neće proizvesti nikakav miris,  rastvoriće se u vašem organizmu i donijeće vam najveći dio korisnih svojstava. Mirisa neće biti niti malo niti taj, niti naredni dan.  Isprobano je. Ako nam ne vjerujete probajte sami a upitajte nekog od ukućana da li se osjeti neprijatan zadah nakon korištenja. Važno je da bijeli luk ne bude niti malo zarezan ili oštećen prilikom pripreme i guljenja. Također je veoma važno da izaberete isključivo male lukovice i česna kako  vam ne bi zapele u grlu prilikom gutanja. Ona ne bi trebala biti veća od tableta ili kapsula. Naš domaći bijeli luk skoro uvijek je malih dimenzija i taj vam i preporučujemo.



    Bijeli luk može vam pomoći za skoro svaku vrstu tegobe koju imate, a čak i ako ste potpuno zdravi redovna upotreba bijelog luka garantovano će vam produžiti život i popraviti zdravlje u svim njegovim aspektima. Bijeli luk reguliše toksine u organizmu. eliminiše bakterije iz probavnog trakta i organizma, djeluje antiupalno, smanjuje krvni pritisak, pročišćava krvne sudove, smanjuje masnoće u krvi, blagotvorno djeluje na srce i mozak, pospješuje cirkulaciju, čisti jetru, bubrege i crijeva, pozitivno djeluje na premorenost, razdražljivost i nervozu, prevenira skoro sve vrste raka,  djeluje pozitivno na vid, sluh, pamćenje, perifernu cirkulaciju, daje vam energiju i snagu i gotovo da nema organa ili bolesti na koje nema pozitivan uticaj.  Preporučujemo vam da na ovaj način svakodnevno I trajno  koristite bijeli luk a neće proći dugo vremena prije nego ćete osjetiti poboljšanja u kvaliteti vašeg zdravlja i života.
Dovoljno je da uzimate 1-2 mala česna svaki dan a vrijeme upotrebe prilagodite svom načinu života.

0 komentari:

Objavi komentar