nedjelja, 29. studenoga 2015.

Ova 4 eliksira mladosti će vas oduševiti rezultatom!

l_1072_115770241-thinkstock-CUT1-(1)












Eliksire besmrtnosti, dugovječnosti i ljepote tijekom stoljeća su tražili mnogi alkemičari i iscjelitelji, pa su tako nastale i neke ljekovite recepture koje su do dan danas ostale očuvane.

1. Istočni eliksir mladosti

Pomiješajte 100 ml soka od limuna, 200 grama meda i 50 ml maslinovog ulja i uzimajte svako jutro jednu žličicu na tašte.
Možete ga i svježeg pripremati svako jutro tako da pomiješate 1 žličicu svježeg soka od limuna, 2 žličice meda i pola žličice maslinovog ulja.
Koristeći ovaj eliksir, izgledat ćete mlađe, poboljšati ten, izbistriti oči, zagladiti kožu, poboljšati probavu i vjerojatno nikad nećete znati što je skleroza.



 
2. Tibetanska pitka voda

Stavite u staklenku kristal, dimni i roze kvarc, ametist, karneol i ahat, prelijte kipućom vodom i ostavite 8-10 sati na suncu. Takva voda pomlađuje, daje vitalnost i služi kao prevencija od raznih bolesti. Pijte je svakodnevno 2 – 3 šalice, koristite lokalno za brisanje, losione, omekšavanje kože, elastičnost, izglađivanje bora, kao i za posjekotine, modrice te opekline.



3. Kavkasko piće dugovječnosti

Prelijte 25 grama korijena komorača s jedno litrom kipuće vode, kuhajte 2 minuta i ostavite da odstoji 10 minuta. Pijte 3 šalice na dan.

4. Egipatski čaj

U starom Egiptu bio je vrlo popularan čaj od sudanske ruže – hibiskusa. Arheolozi su pronašli njegove ostatke u piramidama, a kao piće ostao je popularan do današnjeg vremena. Hibiskus je bogat antioksidansima koji štite kožu od starenja, tako da redovita konzumacija čaja hibiskusa omogućuje duže očuvanje mladosti i ljepote.


 
 

 


Ivana Dragica / atma.hr

0 komentari:

Objavi komentar