nedjelja, 29. studenoga 2015.

Ruski recept za liječenje štitne žlijezde

štitna žlijezda









Hipotireoza je nedovoljna proizvodnja hormona štitne žlijezde. Najčešći uzrok hipotireoze je kronična autoimuna upala štitnjače.

Ruska narodna medicina predlaže veoma jednostavan, ali učinkovit recept za osobe koje pate od ove vrste zdravstvenog stanja. Recept se sastoji od dva sastojaka, koji se lako mogu nabaviti.

Sastojc:

– 15 mladih borovih šišarika (3 do 5 cm)
– 50 ml votke (Možete koristiti i domaću rakiju)

Postupak pripreme:

Samljeti šišarke u prah, što više možete, stavite ih u staklenku, prelijte votku preko dobivenog praha, pokriti posudu i pustite smjesu da odstoji10 dana. Nakon toga, procijediti smjesu.

Način konzumiranja:

Konzumirajte 5 kapi ove tinkture tri puta dnevno, tri tjedna.

Kako bor utječe na zdravlje?

Bor je korišten u narodnoj medicini za liječenje reume, čišćenje dišnih puteva, kao i liječenje upornog kašlja, bolesti pluća i hipotireoze.



>> MUČI VAS ŠTITNA ŽLIJEZDA? Ovo je 10 prirodnih lijekova za ubrzavanje tiroide

Bor ima brojne zdravstvene beneficije. Najbolji dio je da možete naći bor tijekom cijele godine. Međutim, dobit ćete najučinkovitiji lijek ako koristite bor u proljeće.

>> Namirnice ZA i PROTIV štitnjače

Postoji nekoliko vrsta ovog zimzelenog stabla, ali najčešće je crno bijeli bor. Crni bor može se prepoznati po svojim tamnozelenim iglicama i konusnom oblik. Bijeli bor ima srebrenkaste iglica, a kora ima narančasto-smeđe boje.

Borove iglice, mladee šišarke, smola i kora bora su dijelovi koji posjeduju ljekovita svojstva. Iglice treba koristiti dok su svježe, jer ako se osuše izgubiti će vitamin C.

>> Provjerite sami funkcionisanje štitne žlijezde uz pomoć toplomjera

Šišarke treba koristiti dok su mlade, veličine 3-5 cm, jer tada sazrijevaju, pa zatim opadaju i gube svoja ljekovita svojstva. Mlade šišarke sadrže gorke i aromatske tvari, bogate su vitaminom C, sadrže ljekovitu mirisnu smolu, niz antioksidansa i niz eteričnih ulja. Oni također posjeduju alkalni učinak.

0 komentari:

Objavi komentar