četvrtak, 24. prosinca 2015.

Brusnicom protiv urinarnih infekcija u trudnoći + recept

489764108


VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme.








Brusnica je širom sveta poznata kao jedna od najzdravijih namirnica. U poslednje vreme njena lekovita moć se mnogo ističe te sve češće nalazi primenu u lečenju mnogih bolesti.

Njeni plodovi bogati su različitim zaštitnim materijama, sadrže minerale, vitamine A i C, kalijum, omega-3 masne kiseline i magnezijum. Brusnica, takođe, obiluje i bioflavonoidima koji imaju posebno antibakterijsko dejstvo. Ovo voće takođe je idealno i kao lek za akne, a moćan je depurativ i antiseptik a poseduje i anti-hemoragično dejstvo.

Brusnica obiluje i taninima koji su bitni za zdravlje srca. Sadrži i velike količine flavonoida i polifenola koji služe kao prirodna odbrana od arteroskleroze.

Brusnice su kod nas mahom čuvaju smrznute tokom cele godine, ali važno je znati da ih u jesen i zimu možete nabaviti i sveže. Ovako sveže brusnice poželjno je čuvati u zatvorenoj kesi u frižideru jer će tako potrajati i do dva meseca. Od njih možete praviti razne vrste džemova, želea, sokova, pasta pita i kašica.

Sok od brusnice – efikasan lek za urinarne infekcije u trudnoći

Sok od brusnice dozvoljen je svim trudnicama ali u umerenim količinama. Brusnica sadrži veliku količinu oksalne kiseline i zbog nije preporučljiva dugotrajna upotreba ali ga sa pauzama možete piti i preventivno. Urinarne infekcije kod žena, u većini slučakeva izaziva bakterija Ešerihija Koli ali i svakodnevni stres, zadržavanje mokraće, prehlada i grip a isto tako i nedostatak tečnosti.

Kada je kokretno reč o urinarnim infekcijama u trudnoći, razlog pojave ovih neprijatnih okolnosti je pad imuniteta ili česte upale koje se mahom ne leče. U takvom slučaju, u pitanju su hronične upale, koje se mogu ponavljati i više puta godišnje.

Napomena: Sok od brusnice je dobar kao pomoćno lekovito sredstvo ali ne može biti zamena za lekove koje propisuje lekar.

Sok od brusnice

Sastojci:

1 kg brusnice
1,250 lit vode
1 limuna (sok)
250 g šećera

Priprema:

Brusnice dobro operite i usitnite, te ih pomešajte sa 100ml vode. Kada ste ih dobro promešali dodajte i ostatak vode i sve dobro promešajte. Zatim poklopite i ostavite da ostoji 24h na hladnom mestu. Sledećeg dana kroz čistu gazu nakvašenu vodom procedite i dodajte šećer i kuvajte 15 minuta na srednjoj temperaturi. Dok je sok vruć sipajte ga u vruće flaše, zatvorite, umotajte u tkaninu i ostavite da odstoji jedan dan. Domaći sok od brusnice možete čuvati u frižideru ili na hladnom mestu.

izvor:www.zdravlje iz prirode.com

0 komentari:

Objavi komentar