petak, 18. prosinca 2015.

Kako izbaciti šlajm iz pluća – Svi recepti na jednom mestu

eliksir-za-pluca


VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme.









Ukoliko vas muči šlajm u grlu i plućima, fitoterapeuti preporučuju napitke na bazi lekovitog bilja koji podstiču izbacivanje šlajma i ublažavaju uporni kašalj. Za eliminisanje gustog i nagomilanog sekreta fitoterapeuti preporučuju napitke na bazi korena belog sleza, žalfije, lovora i crne rotkve.

Evo i prvog načina kako izbaciti šlajm iz grla uz pomoć belog sleza:

Preliti kašiku usitnjenog korena belog sleza sa 2 dl hladne vode i ostaviti poklopljeno da odstoji 6 do 8 sati, a zatim procediti i piti u manjim gutljajima. Ovako pripremljen čaj za iskašljavanje šlajma, pijte do dva puta dnevno i to bez šećera i rezultati neće izostati..
Kao izuzetno efikasan prirodni lek za bolje izbacivanje šlajma kod dece i odraslih pokazao se beli slez u zanimljivoj čajnoj mešavini sa lanenim semenkama i žalfijom…

Pomešati po kašiku korena belog sleza, kašiku lanenong sjemena i kašiku suve žalfije. Sipati 2,5 decilitra vode u šerpu, pa dodati 100 g žutog šećera. Kada se šećer otopi, dodati mešavinu biljaka i jedan limun dobro opran i sečen na kriške. Kuvati na umerenoj temperaturi 15 minuta, a zatim skloniti sa šporeta i procediti. Uzimati kašičicu sirupa 4 puta na dan sve dok se ne oseti poboljšanje. Sirup za iskašljavanje šlajma je najbolje čuvati u frižideru.
Kako izbaciti šlajm iz pluća kod odraslih uz pomoć crne rotkve i crvenog luka?

Sipati u blender 2,5 decilitra limunovog soka, jednu punu šolju meda, jednu osrednju glavicu crvenog luka isečenog na komade, šest čenova belog luka i jednu veću crnu rotkvu, oljuštenu i isečenu na komadiće. Blendati sve dok se ne dobije fina homogena smesa. Zatim sipati u staklenu teglu i čuvati u frižideru, pa ostaviti da odstoji nedelju dana. Nakon toga, tri puta dnevno uzimajte ovaj sirup za iskašljavanje  šlajma i to po jednu kašiku, 30 min. pre glavnih dnevnih obroka.
Sirup od piva i smeđeg šećera za iskašljavanje šlajma iz grla
U veću činiju sipati 150 g smeđeg šećera i zagrevati na umerenoj temperaturi dok se ne otopi i dobije karamel boja, a zatim dodati 5 decilitara piva i kuvati 20 minuta dok se ne dobije sirup gustine malo ređe od meda. Skloniti šerpu sa šporeta i ostaviti poklopljeno da se ohladi, a zatim sirup za izbacivanje šlajma presuti u odgovarajuću staklenu teglu i čuvati u frižideru. Uzimajte po supenu kašiku pre najvažnijih obroka tri puta tokom dana.
Prirodni lek za iskašljavanje šlajma kod dece
Jedno od rešenja kako izbaciti šlajm kod dece nudi nam i blagi čaj od lipe. Ako ga koristite više dana, ublažićete kašalj i ubrzati izbacivanje nataloženog sekreta. Ovaj čaj za iskašljavanje takođ e podstiče i znojenje, što je važno u slučaju gripa, prehlade i nazeba. Pije se uvek dok je još vruć izjutra i uveče, a priprema se vrlo jednostavno:

Dve male supene kašičice cveta lipe preliju sa 5 decilitara proključale vode, a zatim se ostavi 20 minuta da odstoji nakon čega se dobro  procedi. Čaj zasladite kvalitetnim medom, dodati mu dosta soka od limuna i uzimajte po jednu kafenu kašičicu svaki put kad osetite nadražajni kašalj.
Kako izbaciti šlajm iz grla i nosa uz pomoć lovorovog lista?

Rastopiti na umerenoj temperaturi 250 g žutog šećera dok ne porumeni, ali paziti da ne zagori. Dodati 2,5 decilitra vode, 3 kašičice žalfije i 3 izmrvljena lista lovora. Kada provri, kuvati još 3 minuta, a onda skloniti sa šporeta i ostaviti poklopljeno da se ohladi. Čuvati u staklenoj flaši, na hladnom i tamnom mestu. Ovaj pripravak konzumirati 3-4 puta dnevno kad naiđe napad kašlja. Sirup za iskašljavanje šlajma uzimati redovno, sve dok se ne izbaci sav sekret. Više o lovorovom listu.
Kako ublažiti uporni kašalj – recept

U neoštećenu emajliranu šerpu sipati tri kašike lanenog semena i 5 decilitra vode, pa kuvati na umerenoj temperaturi 10 minuta. Zatim dodati kašiku suvog timijana, pa poklopljeno ostaviti da odstoji još  20 minuta. Nakon toga procediti i piti po jedan gutljaj podgrejanog čaja više puta u toku dana.
Nadamo se da ste zadovoljni ponuđenim receptima i da sada znate kako izbaciti šlajm iz grla i pluća uz pomoć lekovitog bilja, ukoliko imate još neki  vaš – proveren recept, slobodno ga pošaljite ili objavite u komentarima…

0 komentari:

Objavi komentar