srijeda, 30. prosinca 2015.

Kuhano vino lijek protiv prehlade




VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme.








Kuhano vino jedno je od omiljenih pića tokom zimskog perioda. Ovaj napitak donosi zadovoljstvo i okrepljenje od hladnoće te čitav niz zdravstvenih pogodnosti (naravno, ukoliko se pije u razumnim količinama).

Kuhano vino se godinama koristi kao uspješan lijek protiv prehlade i visoke temperature. Ukoliko vam curi nos i osjetite da će vas uhvatiti prehlada - popijte jednu čašu kuhanog vina, a nije zgoreg dodati i nekoliko zrna bibera.

Potrebni sastojci za kuhano vino:
-1 l crnog vina
-150 g smeđeg šećera
-1 štapić cimeta
-8 karanfilčića
-1 kašika nasječene kore narandže ili limuna



Priprema:

Stavite vino, cimet i karanfilčiće da se kuhaju. Kada provri, dodajte šećer, koricu narandže i kuhajte još dvije-tri minute. Poslužite vruće u vatrostalnim čašama ili šoljama. Ukoliko je vino kiselije, povećajte količinu šećera.
izvor:www.prirodni-lijek.com

0 komentari:

Objavi komentar