nedjelja, 20. prosinca 2015.

Maslinovim uljem protiv ispadanja kose!

m ulje


VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme.









Radi svojih blagotvornih svojstava maslinovo je ulje je dobro poznato i korišteno u kozmetici. Duboko hrani kožu i reguliše prirodan sastav njene hidratacije.



Djeluje protivupalno kod raznih bolesti kože, za zacjeljivanje rana i opekotina. Hrani kosu i daje joj sjaj, njeguje nakon izlaganja suncu, umiruje skalp, a uz kosu jača i nokte.

m ulje

Maslinovo ulje štiti obojanu kosu



Maslinovo ulje takođe štiti obojanu kosu i održava je sjajnom, odlično je u kombinaciji s eteričnim uljem limunske trave i rimske kamilice – dovoljno je dodati 2-3 kapi eteričnog ulja na kašiku maslinovog ulja koje ćeš utrljati u kosu i ostaviti da stoji barem 10 minuta ili nekoliko sati, i zatim oprati kosu na uobičajeni način.





Za njegu ruku i noktiju posebno se dobro kombinuje s eteričnim uljem limuna ( oprez: eterično ulje limuna je fototoksično pa ovom mješavinom ruke njeguj samo naveče).



Recept za jačanje i prevenciju ispadanja kose kod muškaraca



2 kašike maslinovog ulja

4 kašike shea (karite) maslaca

20 kapi eteričnog ulja ruzmarina kemotipa cineola

10 kapi eteričnog ulja atlaskog cedra



Omekšaj shea maslac na parnoj kupelji, dodaj maslinovo i eterična ulja i dobro promiješaj. Pripravak se koristi kao pakung prije pranja kose – utrljaj u vlasište, ostavi da stoji oko 30 minuta pa operi kosu na uobičajeni način. Možeš nanositi jednom ili dvaput nedjeljno.

izvor:www.saznaj.prvi.net

0 komentari:

Objavi komentar