četvrtak, 17. prosinca 2015.

RECEPT STAR 6.000 GODINA: Heleni su ga jeli pre bitke, a vi ćete povratiti snagu i energiju

Stvar ukusa, med, susam, foto shutter

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme.











Recept za pasteli datira iz doba od pre 6.000 godina i spominje se u drevnoj Grčkoj i Bliskom istoku, a neki ga zovu i grčki doručak.

Ova lekovita poslastica se zaista spominje u Homerovoj Ilijadi pod nazivom Intrion. Radi se o verovatno najukusnijem receptu koji ćete ikada probati, a koji istovremeno ima dobre lekovite karakteristike.

U Homerovoj Ilijadi intrion ili pasteli daje se Helenima, ratnicima pre odlaska u bitku kako bi imali energiju i snagu za teške napore i borbu. Pasteli se spominje i u drevnim egipatskim zapisima gde su ga uzimale žene kako bi stimulisale hormonalne žlezde.

Šta je zapravo pasteli?
Radi se o mešavini dve super zdrave namirnice i to susama i meda. Nazivaju ga još i pitom od susama i meda.



Kombinacija ove dve namirnice daje vam sveti gral korisnih sastojaka i to između ostalog: cinka, gvožđa, vlakana, magnezijuma, kalcijuma, bakra i niza vitamina, posebno grupe B, odnosno skoro svih sastojaka ključnih za zdravlje i funkcioniranje organizma.

Prema istraživanjima, kombinacija koja se stvara sinergijom ovih potpuno prirodnih sastojaka delotvorna je za regulaciju masnoća u krvi, naročito odnosa LDL I HDL holesterola. Pasteli će idealno delovati na regulisanje nepravilnih otkucaja srca, visok krvni pritisak i bolju cirkulaciju. Daće vam neophodnu energiju i snagu za teški fizički i psihički rad.


  Kombinacija sjajno deluje i na hronični stres i to nakon 3 nedelje redovnog konzumiranja. Nova studija “Clinical Journal of Nutrition” potvrdila je koristi meda i susama na redukciju depresije, arteroskleroze, multipleskleroze i visokog krvnog pritiska.

Pasteli sadrži čak 182 elementa koji su korisni za zdravlje našeg organizma, a posebno je velika koncentracija antioksidansa koji sprečavaju razvoj raka i drugih teških oboljenja.

Potrebno je:
– 300 grama tahinija (pasta od čistog mlevenog susama)
– 300 grama prirodnog meda

Pre stavljanja susama u posudu možete izliti nakupljeno ulje koje se stvori na vrhu posude sa tahinijem. Oba sastojka (med i tahini) su tečna ali, što je vrlo interesantno, kada ih dobro izmešate, stvrdnuće se u masu koja se može oblikovati kao plastelin. U toku mešanja možete dodati u masu i šaku drobljenih komadića oraha, badema, pistaća ili lešnika ako želite.

Napravite kuglice ili neki vama zanimljiv oblik. Uvaljajte ove kuglice u cele semenke susama. Kuglice poređajte na neki poslužavnik i stavite sve u frižider. Kuglice pastelija stoje u frižideru, a kao lek, ali i poslasticu potrebno je uzeti 2-3 kuglice dnevno. Iako je veoma ukusna poslastica, budite umereni jer se radi o energetskoj “bombi”.

Atma.hr

0 komentari:

Objavi komentar