subota, 26. prosinca 2015.

ZABORAVITE NA SAPUN: OVO JE NAJBOLJE SREDSTVO ZA PRANJE LICA

ciscenje-lica2


VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme.










Ovo je metod koji koriste žene širom svijeta, i tvrde da dobro funkcioniše za sve tipove kože.

Čišćenje lica uljem sve je popularnije širom svijeta, a dermatolozi kažu da su preparati na bazi ulja idealni za razgrađivanje nečistoća i šminke.
– Da bi koža izgledala dobro i bila zdrava, neophodno je da se pravilno čisti. To svakako podrazumijeva skidanje šminke, koje se najbolje obavlja preparatima na bazi ulja, koja razgrađuju sve ostatke maskare. Agresivni sapuni se ne preporučuju – ističe dermatolog dr Gorana Isailović.


Međutim, nakon što se ukloni šminku uljem, neophodno je dodatno očistiti kožu i skinuti ostatke ulja, kako se pore ne bi začepile, savjetuju stručnjaci. Iako žene širom svijeta sve češće uopšte ne koriste vodu, već samo prirodna ulja, to ipak nije najbolja opcija.
Djevojke koje su pokušale metod skidanja šminke uljem kažu da funkcioniše savršeno, te da i nakon toga nije potrebno dodatno čišćenje.
Ovo je metod koji koriste žene širom svijeta, i tvrde da dobro funkcioniše za sve tipove kože. Ipak, ne bi trebalo da uzmete bilo koje ulje, jer za svaki tip kože postoji određeno. Tako je arganovo ulje najbolje za suvu kožu, ali ako vam je previše skupo, dobra zamjena je i djevičansko maslinovo. S druge strane, ako imate masnu i problematičnu kožu, dobro bi bilo da dodate par kapi eteričnog ulja čajnog drveta ili peperminta, koji dokazano dobro djeluju na masnoj koži.
Nakon ovakvog čišćenja lica, vjerovatno neće biti potrebe da nanosite bilo kakvu kremu, ali ne zaboravite da vam je u svakom lsučaju potreban zaštitni faktor u sunčanim danima. Međutim, ako se nakon svega i dalje osjećate pomalo “masno” možete preko kože da prođete sa vatom natopljenom tonikom koji odgovara vašem tipu kože.

izvor:www.zdravlje iz prirode.com

0 komentari:

Objavi komentar