ponedjeljak, 25. siječnja 2016.

3 provjerena recepta za regulisanje problema poremećaja varenja

kl1

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme






Neredovna i nepravilna ishrana, stres, pušenje i neka oboljenja najčešći su uzroci poremećaja varenja.


Ovo je jedno od najčešćih obolenja današnjice, a tegobe koje se javljaju su bol i neprijatan osećaj u stomaku, nadimanje, gorušica, mučnina, ponekad i povraćanje.

Jedna australijsko istraživanje ukazuje da zeleno lisnato povrće ima važnu ulogu u zdravlju organa za varenje. Naime, ove namirnice podstiču aktivnost T-bet gena koji proizvodi limfoidne ćelije, vrstu imunih ćelija. One poboljšavaju dobro varenje i sprečavaju razmnožavanje štetnih bakterija.

Provjereno pomaže kada se:

50 g sušenih kajsija prelije toplom vodom i umuti sa 200 ml kefira i začini bosiljkom
u 200 ml jogurta koji sadrži probiotske bakterije doda 10 g sveže rendanog đumbira, kašika meda i isto toliko limunovog soka pomeša 150 ml pavlake sa 50 ml soka od šljiva i doda kašičica mlevenog kima.

Izvor: kucnilekar.com

0 komentari:

Objavi komentar