petak, 29. siječnja 2016.

Recept koji će vam “prodrmati” probavu u roku od 15 minuta




VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme







Saznajte koje su to namirnice spas za vašu probavu…

1. Mlaka voda i limun


U čašu mlake vode iscijedite cio limun i popijte. Ovaj napitak možete konzumirati i preventivno i tako sprečiti probavne smetnje.

2. Maslinovo ulje i limun
Progutajte kašičicu maslinovog ulja, po želji razblaženoj s prirodnim sokom limuna. Ovaj domaći lijek za pokretanje probave najbolje je konzumirati ujutro ili nekoliko sati nakon obroka.


3. Soda bikarbona i mlaka voda

U čašu mlake vode promješajte pola male kašičice sode bikarbone. Ova namirnica je već generacijama poznata kao saveznica loše probave, ali bitno je napomenuti da se treba koristiti samo farmaceutska soda bikarbona bez aluminijuma koju možete kupiti u apoteci.
Napomena: Ovaj recept nije preporučjiv onima koji boluju od čira na želucu.

Izvor: Zadovoljna

0 komentari:

Objavi komentar