ponedjeljak, 25. siječnja 2016.

Rešenja problema bolnih stopala


slider_shutterstock_90514342_kopiraj

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme






Srećom, postoje načini da se rešite bolova u stopalima.

Petni trn (Plantar fasciitis)

Petni trn je verovatno najčešći problem koji odrasle osobe imaju sa stopalima, a nastaje zbog preteranog kretanja.

Najčešće žrtve petnog trna imaju između 40 i 65 godina, a i višak kilograma pridonosi tom problemu jer zbog prevelike težine tkivo u stopalu s vremenom gubi elasticitet i zato nastaje bol.

Najbolje rešenje su masaža i istezanje stopala i listova, što će delotvorno smanjiti upalu jer masaža dovodi krv punu kiseonika do problematičnog područja. Važno je ne koncentrisati se samo na petu jer problemi počinju već u listovima.

Čukljevi i deformacije nožnih prstiju

Bolne deformacije nožnih prstiju poput čukljeva možda jesu genetski problem, ali stanje tih boljki može se pogoršati nošenjem uske i male obuće. U uskim cipelama nožni prsti se guraju jedni na druge i stvaraju pritisak na zglobove i tetive.

Ukratko, nemojte nositi obuću koja vam ne odgovara i pazite da vam cipele ne stiskaju nožne prste ni odozgo ni sa strane.

Žuljevi

Žuljevi itekako mogu uzrokovati bol prilikom hodanja, a kako biste izbegli većinu problema s njima, pokvasite noge u toploj vodi i namažite ih hidratantnom kremom ili uljem. U slučaju izuzetno bolnih žuljeva ne libite se da potražite pomoć i olakšati sebi život.

Problemi s Ahilovom tetivom

Ahilova tetiva povezuje petu i zadnji deo stopala, a upali se kad je previše koristite. Osobe koje često trče sklone su takvim problemima, kao i žene koje su stalno na visokim petama.

Jednostavna rešenja su odmor i led. Izbegavajte pritom bilo kakve aktivnosti što pogoršavaju bol koju osećate bar nedelju dana, ako ne i duže. I na najmanji znak bola stavite led.

Mortonov neurom (tumor na nervima stopala)

Tumor na nervima stopala uzrokuje bol u jastučićima koji se uglavnom širi u treći i četvrti nožni prst. Osećaj je sličan kao kad stojite na kamenčiću u cipeli.

Visoke pete mogu uzrokovati ovaj problem, kao i intenzivni sportovi poput tenisa i trčanja. Osobe ravnih tabana takođe imaju povećanu šansu da obole od Mortonovog neuroma.

Ne preterujte s neudobnim modnim artiklima i sportskim aktivnostima. Nabavite cipele koje vam savršeno odgovaraju i posavetujte se sa stručnjakom kako biste proverili trebaju li vam možda i ortopedski ulošci.

izvor:zdravljeipriroda.org

0 komentari:

Objavi komentar