subota, 30. siječnja 2016.

Soda bikarbona – 12 trikova od velike pomoći

soda bikarbona korist

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme







Ovaj čudotvorni prah se najčešće koristi kao djelotvorno sredstvo za neutraliziranje želučane kiseline, kao i sve ostale smetnje u vezi s tim.
soda bikarbona korist
Kada se soda uzima oralno, djeluje alkalno u organizmu, pa je neki koriste i kao terapijsko sredstvo za postizanje alkalnog pH kako bi se izbjegla pretjerana kiselost organizma, koja navodno vodi do bolesti. Ali, to nije sve. Postoji mnogo načina na koje možete iskoristiti svestranost djelovanja sode bikarbone iznutra, izvan i u svom domu.

Uklanjanje ivera iz kože
Pomiješajte pola žličice sode bikarbone s malo vode, dok ne dobijete gustu pastu. Dobivenu smjesu nanesite na ozlijeđeno mjesto tako da u potpunosti prekrije iver. Preko paste zalijepite flaster i ostavite ga na koži 24 sata. Nakon tog vremena, iver bi već trebao biti toliko izvan kože, da se bez problema i bezbolno može ukloniti pincetom.

Opekline od sunca
Kašičicu sode bikarbone pomiješajte sa šalicom hladne vode. Potom, umočite čistu gazu i nanesite na kožu. Osjetit ćete olakšanje i osvježenje.

Oporavak za umorne noge
Kad je vašim nogama potrebno posebno osvježenje, umočite ih u mlaku kupku sa 2-3 žličice sode bikarbone. Kasnije ih “počastite” pilingom od sode i meda.

Prirodni dezodorans
Ukoliko želite izbjeći aluminij i parabene iz konvencionalnih dezodoransa, jednostavno pomiješajte prstohvat sode bikarbone s vodom i nanesite ispod pazuha. Ili, potražite recept za prirodni dezodorans koji sadrži sodu, kokosovo ulje i eterična ulja. Ova kombinacija sastojaka onemogućuje razvoj bakterija i učinkovito štiti od neugodnih mirisa.



Osvježivač daha
U 1dl vode pomiješajte žličicu sode bikarbone i kap eteričnog ulja čajevca. Nekoliko puta promućkajte, potom ispljunite i tako učinkovito neutralizujte neugodan zadah.

Nakon uboda komaraca
Ublažite nepodnošljiv svrbež nanošenjem paste od sode bikarbone s malo vode ili ujed samo pospite sodom. U pastu možete dodati i kap eteričnog ulja lavande.

Prirodni piling
Pomiješajte žličicu sode sa žličicom meda i laganim kružnim pokretima istrljajte lice ili tijelo, pa isperite mlakom vodom. Vaša koža će biti svježa, glatka i lijepo zategnuta.

Dubinsko pranje kose
Ako često koristite proizvode za oblikovanje kose, ponekad šampon nije dovoljan kako bi vlasi temeljito isprali. Jednostavno, pospite na dlanove prah sode bikarbone prije utrljavanja šampona i vaša kosa će biti “škripavo čista”.

Detoksikacijska kupka
Za opuštanje bolnih mišića i sjajnu detoksikaciju, dodajte u svoju kupku šalicu sode bikarbone i šalicu ekološkog jabučnog octa. Ako vam je koža tijela suha, dodajte smjesi malo baznog ulja po izboru, sa par kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja.
Izvor:Still

0 komentari:

Objavi komentar