subota, 23. siječnja 2016.

Umirite nervozan stomak na ove načine!

cir-na-zeludcu-prirodni-ljekovi1

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme







Problemi sa stomakom mogu biti vrlo stresni i neugodni, ali na sreću postoje jednostavnio i prirodni načini da olakšate tegobe i to za kratko vrijeme.



1. Popijte čaj

Čaj je jedan od najlakših načina da umirite trbuh. Čaj od đumbira, kamilice ili metvice može umiri bolove u trbuhu i smanjiti nervozu. Čaj od metvice također pomaže kod menstrualnih bolova i smanjuje mučninu i zato je dobro imati ga uvijek pri ruci!

2. Pepermint

Imajte uvijek u torbi pepermint bombone ili žvake u slučaju da treba osvježiti dah ili smirite trbuh. Tvrde pepermint bombone ili žvake sa peperminta mogu pomoći ako imate bolove u trbuhu ili problema s varanjem. Prema istraživanju Sveučilišta u Marylandu, pepermint opušta mišiće trbuha i zato je od velike pomoći.

3. Đumbir

Đumbir je još jedan koristan sastojak ako pokušavate umirite trbuh. Đumbir je poznat po tome da pomaže kod mučnine, a također i smanjuje bolove u trbuhu. Ne brinite, ne morate žvačete korijen svježeg đumbira, dovoljno je da popijete čaj ili ga dodati u juhu ili jelo.

4. Bistra juha

Ako možete pojesti nešto, smirite trbuh pomoću bistre juhe od piletine ili povrća. Odaberite nešto lako probavljivo (mrkvu ili krumpir) kako ne biste riskirali da još više iritirate trbuh. I piletina i juha od povrća su lagani I hranjivi, tako da mogu ublažiti mučninu i dijareju.

5. Prepečeni kruh

Ako ste kod kuće, pokušajte s suhim, prepečenim tostom. Ovo je vrlo star lijek za želudac i mnogi ljudi ga koriste, tako da znate da je sigurno provjeren lijek. Prepečeni kruh ili dvopek upija toksine iz trbuha.

6. Riža

Pririnač je lagana hrana koja će brzo umiriti vaš trbuh. Lako probavljive namirnice je dobro jesti kada imate problema, jer mogu zaustaviti dijareju apsorbirajući tekućina u vašem probavnom sustavu. Riža smanjuje i mučninu.

7. Med

Med je jedan od njaboljih lijekova za smirivanje stomaka! Med sadrži mnogo enzima i kiselina koje pomažu pri probavi i apsorpciji. Uzmite žlicu meda ili ga stavite u čaj kako biste ublažili mučninu i dijareju.

Izvor: narodnilijek.com

0 komentari:

Objavi komentar