nedjelja, 24. siječnja 2016.

ZAŠTO SU MED I CIMET ZAJEDNO TAKO DOBRI?

med_i_cimet_21

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme







Med u kombinaciji sa cimetom dobar je u liječenju artritisa, bolesti srca, kao i za jačanje imunog sistema.



Da med ima ljekovita svojstva ne osporava ni zvanična medicina. S obzirom na to da ne izaziva neželjene efekte, primenjuju ga u terapiji mnogih bolesti. Istraživanja zapadnih stručnjaka otišla su korak dalje i potvrdila veću djelotvornost meda, ali kada je u kombinaciji sa cimetom. Stručnjaci su objavili listu bolesti gdje su postignuti najbolji rezultati primenom ove terapije.

ARTRITIS

Zvanična istraživanja sa Univerziteta u Kopenhagenu pokazuju da tamošnji ljekari masovno liječe upale zglobova kombinacijom meda i cimeta. Od 200 pacijenata, koji su uzimali mješavinu od jedne kašičice meda i pola kašičice cimeta prije doručka, poslije nedelju dana je njih 73 potpuno oslobođeno bola. A u trajanju od mjesec dana, gotovo svi pacijenti koji nisu mogli da hodaju počeli su da se kreću bez bolova. Osobe koje boluju od artritisa mogu ujutru i uveče da uzimaju jednu šoljicu vruće vode, pomješanu sa dvije kašičice meda i jednom kašičicom cimeta.

INFEKCIJA MOKRAĆNIH PUTEVA

Pije se čaša mlake vode u kojoj su razmućene dvije kašičice cimeta i jedna kašičica meda, ujutru i uveče dok traje infekcija.

HOLESTEROL

Osobe koje imaju povišen holesterol trebalo bi odjednom da popiju četiri i po decilitra čaja po izboru, u kojem su umućene dvije kašičice meda i tri kašičice cimeta.
Terapeuti tvrde da će poslije dva časa, nivo holesterola u krvi da se snizi za deset odsto.

BOLESTI SRCA

Doručkuje se hljeb namazan mješavinom meda i cimeta, na ovaj način se snižava holesterol i krvni pritisak, sprječava da dođe do infarkta. Osim toga, ravnomjernije je disanje i jači su otkucaji srca. Stručnjaci u SAD i Kanadi tvrde da tako arterije i vene postaju prohodnije kod starijih osoba.

IMUNI SISTEM

Svakodnevna upotreba meda jača krv, pozitivno utiče na bijela krvna zrnca, koja su važna u borbi sa bakterijama i virusima. Dokazano je da med sadrži velike količine različitih vitamina i gvožđa.

PROBLEMI SA PROBAVOM

Kombinacija meda i cimeta ublažava bolove u stomaku i smanjuje nadutost, pokazale su studije u Japanu i Indiji. Potrebno je pomješati dvije kašičice meda sa kašičicom cimeta i uzimati neposredno prije jela. Redovnom upotrebom smanjuje se kiselina u želucu i poboljšava varenje.

PREHLADA I GRIP

Kada do toga dođe, trebalo bi jednom dnevno uzimati terapiju koja se sastoji od jedne kašičice mlakog meda i kašike cimeta. Ona pomaže da se oslobodite muka hroničnog kašlja, zapušenih sinusa i drugih simptoma prehlade, ali i gripa dok je u početnoj fazi.

ZA DUGOVJEČNOST

Zbog šećera koje sadrži, med čuva snagu tijela, tvrde stručnjaci. Takođe, održava kožu svježom i nježnom i usporava proces starenja. Ljudi srednjih godina koji redovno konzumiraju mješavinu meda i cimeta u jednakim dijelovima zdraviji su, pokretljiviji i elastičniji. Osobe koje tri do četiri puta dnevno piju čaj sa medom i cimetom duže žive. Ljekoviti napitak se sprema tako što se četiri kašičice meda i kašičica cimeta pomješaju sa tri šoljice vode i prokuhaju.

Izvor: novosti.rs

0 komentari:

Objavi komentar