subota, 27. veljače 2016.

NAUKA OTRKIVA: Šta KRVNA GRUPA govori o vašim sklonostima i osobinama

krvne-grupe-nl


VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme






Četiri krvne grupe – A, B, AB i 0 – mnogo toga mogu reći o pojedincu – koja vrsta hrane i pića vam najbolje odgovara, ali i kojim ste bolestima izloženiji.




Nedavne studije otkrile su nove karakterne i naučne zanimljivosti koje su tipične za osobe s pojedinom krvnom grupom.

1. Krvna grupa 0

Osobe s krvnom grupom 0 imaju duplo više šanse da privuku određene vrste komaraca nego ljudi s drugim krvnim grupama, otkrila je studija Japan's Institue of Pest Control Technology.

Uz to, ove osobe teže podnose stres, jer se kod njih hormon kortizol duže zadržava u organizmu, a može dovesti do preuranjenog starenja i naglih napada želje za brzom hranom. Osobe s krvnom grupom 0 su srdačne, druželjubive i otvorene.

2. Krvna grupa A

Časopis Neuropsychobiology je objavio da osobe s krvnom grupom A imaju veću sklonost ka opsesivno-kompulzivnim poremećajima.



Iako nije jasna veza između takvog ponašanja i krvne grupe, japanski istraživači su dokazali da je krvna grupa A najupornija, odnosno da su spremni da preduzmu šta god da je potrebno, bez obzira na ličnu frustraciju ili zamor određenim problemom. Krasi ih inteligencija, nenametljivost i lojalnost.

3. Krvna grupa B

Japanski istraživači istražuju učinke pojedine krvne grupe na karakter i temperament još od 1930, a posebno ih fasciniraju osobe s krvnom grupom B jer su psihološki vrlo kontradiktorne.

Istraživači u zemlji izlazećeg sunca su otkrili da su osobe s ovom krvnom grupom kreativne, strastvene i snažene osobe. S druge strane, osobe s ovom krvnom grupom mogu biti sebične i nepredvidljive.

4. Krvna grupa AB

Krvna grupa AB povećava rizik od poremećaja pamćenja, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu Neurology.

Istraživači su testirali osobe različitih krvnih grupa starije dobi i uočili da osobe s AB krvnom grupom imaju više poteškoća u učenju i pamćenju podataka u trećoj životnoj dobi od drugih krvnih grupa. S druge strane reč je o saosećajnim osobama koje se lako prilagođavaju svakoj situaciji bez da izgube svoju individualnost.

Izvor: zadovoljna.hr

0 komentari:

Objavi komentar