ponedjeljak, 29. veljače 2016.

Sirup od mrkve koji uklanja sluz iz pluća i zaustavlja kašalj

sirup od mrkve

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme





U sezoni prehlade i gripe jako je dobro imati prirodne lijekove koji će vam pomoći da zaustavite kašalj i oslobodite svoja pluća od sluzi. Danas vam predstavljamo jedan domaći sirup protiv kašlja koji je odličan za djecu i odrasle.
sirup od mrkve
Jedno od najzdravijih povrća na svijetu je mrkva. Obiluje antioksidansima, sok od mrkve je jako koristan za snižavanje krvnog pritiska a može spriječiti dijabetes. Mnogi doktori preporučuju da pijete svjež sok od mrkve jer sadrži mnogo više hranjivih tvari i naš organizam ima mnogo više zdravstvenih koristi od toga soka.

Neke zdravstvene prednosti mrkve za vaše zdravlje su:
Jača imunitet i sprečava bolesti srca
Snižava razinu kolesterola
Sprečava rak
Sprječava akne
Izvrsna za zdravlje kože
Bogata kalcijem
Potiće probavu
Detoksikacija tijela



Recept za prirodan sirup protiv kašlja od mrkve:
Potrebni sastojci:
Pola kilograma mrkve
3-4 žilice meda
Voda
Način pripreme sirupa protiv kašlja:
Mrkvu očistite i narežite na kolutiće. Stavite u posudu i prelijte vodom toliko da mrkva bude prekrivena. Nakratko prokuhajte dok mrkva ne omekša. Izvadite je iz vode te ispasirajte mikserom ili blenderom. Vodu u kojoj se kuhala mrkva pustite da se ohladi, pa dodajte med i sve izmiješajte s pasiranom mrkvom.
Uzmite 3-4 žličice ovoga sirupa protiv kašlja od mrkve tijekom dana, osjetit ćete poboljšanje za jedan do dva dana.

izvor:zenstvena.com

0 komentari:

Objavi komentar