petak, 26. veljače 2016.

Tinktura sa aspirinom za predivne pete bez žuljeva

predivne pete

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme







Bolni, ružni a potencijalno i vrlo opasni, žuljevi i naslage na petama su muke mnogih žena (ali i muškaraca!). Evo učinkovitog recepta koji će pomoći da se ovi problemi riješe.
predivne pete

Priprema:
10 tableta aspirina ili andola (od 300mg) isitniti u prah i zaliti sa 250 ml komovice (ili 70%-tnim medicinskim alkoholom) i ostaviti da odstoji 1-2 dana.

Upotreba:
Svako veče promućkati tinkturu i umočiti u nju komadić savijene gaze. Oblog staviti na petu (žuljeve, stopala,) umotati najlonskom vrećicom i obuti čarapu. Ostaviti preko noći. Ujutro oprati vodom, obrisati i namazati nekom masnom kremom za noge ili glicerinom. Nakon 10 tretmana stopala i pete su se očistili od grube kože i naslaga.



Također, dobro je stopala očistiti četkom ili kamenom za pete, a poslije nanijeti kremu.

Sa ovom tinkturom mogu se tretirati i bolna mjesta kod proširenih vena (varikoza). Nakon utrljavanja, bol nestaje momentalno. Može se utrljavati na bolna mjesta i kod osteohondroza, gdje se javljaju taloženja soli.
Izvor:uspesnazena

0 komentari:

Objavi komentar