nedjelja, 28. veljače 2016.

Zimsko je doba, zaštitite i njegujte svoje ruke kremom koju ćete sami napraviti!

60784977


VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme





U zimsko doba važna je zaštita i njega ruku. Ovo je moj recept s kojim sam jako zadovoljna. Kremu za lijepe i njegovane ruke je jednostavno izraditi od već poznatih sastojaka. Koža će biti njegovana, glatka i nahranjena prirodnim sastojcima.



Sastojci

– 25 ml macerata lavande (macerat je pripravak koji se dobiva potapanjem ljekovitih biljaka u ulje)
– 25 ml ružinog macerata
– 10 ml ulja avokada, hladno prešanog
– 10 ml ricinusovog ulja, hladno prešanog
– 10 g pčelinjeg voska
– 30 ml glicerina
– 5 ml aloa vera gela, bez parabena
– 6 kapi eteričnog ulja lavande
– 3 kapi eteričnog ulja čajevcakrema-za-ruke1

Priprema

Ulijte glicerin i aloa vera gel u neku zdjelicu ili čašu i pomiješate ih žličicom. Ulja ulijte u malu posudu u kojoj ćete ih zagrijati. Zagrijte ulja na oko 70 ̊ C najviše. To možete izmjeriti termometrom ako ga imate. Na toj temperaturi nećete uništiti hranjive sastojke ulja. Ako nemate termometar, zagrijte ulja na niskoj temperaturi minutu-dvije, umiješajte vosak i čim se počne otapati, isključite dovod topline ili maknite posudu sa štednjaka. Miješajte dok se vosak u potpunosti ne otopi.



Sad je potrebno neko vrijeme miješati ulja da budu samo topla. Kad se počnu zgušnjavati, ulijevajte polako smjesu glicerina i aloa vera gela u ulje i dobro miješajte žličicom. Krema će se brzo stisnuti, zato ju odmah stavljajte žličicom u lončiće i pustite da se ohladi, tek ju onda zatvorite.

Izvor: gazdarica.com

0 komentari:

Objavi komentar