utorak, 23. veljače 2016.

Zlatna maska od kurkume za njegu lica

kurkuma maska za lice

VAZNA NAPOMENA:ne djeluje svaki prirodan lijek isto na svaku osobu,kod nekog je ucinkovit i pomogne mu u potpunosti  da se izlijeci ,a takode ima slucajeva da nekim osobama ne pomaze sve to zavisi od organizma osobe.Zato podijelite sa nama iskustvo ako ste pokusali sa konzumiranjem nekog lijeka tako cemo utvrditi kolika je stvarna ucinkovitost datog lijeka,a samim tim vasi pozitivni komentari ce ohrabriti i druge ljude da pokusaju sa prirodnim lijekovima rijesiti svoje probleme







Zlatna maska Indije je potpuno prirodna domaća mješavina, idealna za svaki tip kože, ali i za svaki problem koji se pojavi na vašem licu.
kurkuma maska za lice

Najbolje djeluje kada je riječ o uklanjanju mrlja i ožiljaka od akni i mitesera, kao i same bubuljice.
Već nakon prve primjene korisnice su primijetile ljepši izgled svog tena, a sve je to zahvaljujući glavnom sastojku maske i najzdravijem začinu – kurkuma.

Kurkuma se tisućama godinama koristi kao tretman za ljepotu u Indiji. Tradicionalni obred uljepšavanja mlade kurkumom naziva se haldi, a podrazumevanje premazivanje dijelova tijela djevojke pastom od kurkume prije vjenčanja, kako bi joj koža dobila prelijepi sjaj.

Stoljećima unatrag, kada su Rimljani čuli za čari kurkume, zahtijevali su da se dostavi u Rim i uskoro je ovaj začin postao najvažniji tretman ljepote za stanovnice ovog grada.

Osim toga, studije su pokazale da kurkuma smanjuje proizvodnju melanina u koži i neželjene dlake na telu.Pomaže iu sprečavanju širenja infekcije nakon istiskivanja prištića i mitesera, djeluje protuupalno, uništava bakterije P.acne odgovorne za stvaranje akni, a zbog izbeljujućih svojstava smanjuje ožiljke i hiperpigmentaciju na koži.

Kurkuma ne izaziva nuspojave poput dehidracije i peckanja, a pomaže i protiv bora.
Također, usporava starenje kože, stimulira suhu kožu potičući cirkulaciju i pomaže u dužem održavanju zdravog tena.

Recept za zlatnu masku Indije
Osnovni sastojak maske su kurkuma i jogurt, ali ovisno o tipu kože, možete dodati i med, svježe cijeđene sokove, različita biljna ulja, aloe veru ili brašno od žitarica cjelovitog zrna. Ako vas zabrinjava žuta boja nakon nanošenja maske, nemojte se brinuti, uz pravilnu uporabu neće ga biti.

Opcije za svaki tip kože:



Maska za normalnu, mješovitu i kožu s hiperpigmentacijama
Sastojci: Pola žličice kurkume, žličica jogurta i nekoliko kapi limunovog soka.
Postupak: Pomiješajte sve sastojke i nanesite ih na očišćeno lice, ostavite da djeluje 30 minuta i zatim isperite. Masku možete nanijeti debljom četkicom ako ne želite da vam ruke požute. Ali, ne brinite, boja se ispire vodom i sapunom.

Maska za masnu i problematičnu kožu
Sastojci: Pola žličice kurkume, pola žličice tamnog meda (najbolje manuka ili heljda), nekoliko kapi aloe vera gela i žličica sirutke ili jogurta.
Postupak: Pomiješajte sve sastojke i nanesite ih na očišćeno lice, ostavite da djeluje 30 minuta, pa isperite.

Maska za suhu ili zrelu kožu
Sastojci: Pola žličice kurkume, žličica jogurta, pola žličice ulja po želji (arganovo, kokosovo, maslinovo, marelica …)
Postupak: Pomiješajte sve sastojke i nanesite ih na očišćeno lice, ostavite masku 30 minuta i zatim je isperite.

Ako vam ostane smjesa za masku, možete je čuvati u hladnjaku do sljedeće upotrebe.

Zlatnu masku Indije za najbolji učinak treba koristiti svaka 3 dana, a kod problematične kože i hiperpigmentacija češće. Mliječni proizvodi u maskama pomažu bolje ispiranje žute boje s kože, potrebno je lice samo dobro isprati toplom vodom, tonikom ili sapunom.

Recept za hitno smanjivanje i isušivanje prištića
Ovaj recept je najdjelotvorniji kad se bubuljica tek formira. Pomiješajte malo jabučnog octa i kurkume i nanesite na prištić. Ostavite da djeluje oko sat vremena, pa isperite. Moguća je pojava prolaznog crvenila, zato je najbolje to uraditi navečer.

Napomena: Maske s kurkumom koristite navečer jer čini kožu osjetljivijom na sunce. Iako je kurkuma sigurna za uporabu na koži, podnošljivost domaćih proizvoda prvo provjerite na manje vidljivom dijelu kože!
Izvor:atmahr

0 komentari:

Objavi komentar