petak, 25. ožujka 2016.

8 NAJEFEKTIVNIJIH BILJNIH NAPITAKA ZA SAGORIJEVANJE MASNOĆE!!










U tradicionalnoj kineskoj medicini, kaže se da je ljudsko tijelo prolazi kroz 24-satni ciklus koji je sličan bioritam da utiče na emocionalni, intelektualni i fizičko stanje.



Prema ovom ciklusu, energija tijela ili chi prolazi kroz bitne organe.

Tokom noći sna, chi teče kroz tijelo i obnavlja svoje zdravlje. Jetra je najaktivniji organ u toku noći, posebno između 1-3 ujutro. Dakle, prije odlaska u krevet, preporučljivo je konzumirati hranu koja je poznato da se poboljša funkciju jetre tako da se može očistiti tijelo od toksina.

Također je potrebno da ostane hidrirana tako bubrega mogao očistite tijelo od štetnih toksina koji su akumulirane tijekom dana.

Ispod možete pronaći 8 zdravih čajeva koje mogu poboljšati funkciju jetre. Uz njihovu pomoć ćete se osjećati puni energije i vi ćete brže izgubiti težinu. Ovi čajevi mogu se naći u azijskim namirnice, zdrave hrane i online trgovinama.

 
čaj od kamilice
Ovaj čaj ima slične osobine kao ginseng, kao što je izuzetno korisno. Ona ima protuupalno, anti-peptičkog, antipiretik, anti-alergijske, antibakterijski, spazmolitički i anti-gljivične svojstva. Sve ove karakteristične pomoći u jačanju i zaštiti jetre od oštećenja.

Možete ga koristiti kao opuštajući tonik za napetost mišića, stresa, nesanice itd Vi ćete biti u mogućnosti da imaju duboke noći sna i na taj način proces detoksikacije neće biti prekinut.

limun
Svi znamo da je topla limuna vode treba konzumirati prva stvar ujutro. Ali treba popiti prije odlaska u krevet, kao i. Plod citrusa je bogata hesperidin (bioflavonoida), koji ima hepatoprotektivni svojstva. Dakle, samo dodati jedan neoljušten limuna u čaši vode. Također možete dodati žličicu meda za bolje rezultate.
Korejska šljiva
Ovo voće je također poznat kao crvena šljiva ili korejska šljiva i koristi se već 10.ooo godina za liječenje raznih medicinskih stanja. To je bogata željeza i fosfora koji su važni za poboljšanje crvenih krvnih zrnaca, povećava protok krvi, tretira nesanice i anemiju.

Lotus sjemenke
Ove sjemenke su također poznat kao Lian Zhi i koriste se u tradicionalnoj kineskoj medicini od davnina. Oni pomažu u ublažavanje kašlja i čišćenje organizma od toksina. Oni su također efikasne protiv nesanice i kombinaciji s lavandom, oni djeluju protiv anksioznosti, kao i.

Ruža
Osim divan miris, ruža ima gorak i topla svojstva koja mogu pomoći protiv oštećenja jetre i slezene meridijana. Također poboljšava krvi i protok energije, probavu i pomaže kod nekih oboljenja želuca.

nana
Pepermint se najčešće koristi protiv probavnih tegoba, ali sadrži anti-upalni svojstva koja pomažu protiv jetre i žučne kese problema. Pepermint je ukusna i smirujuće, tako da bi trebalo da pije peperminta čaj prije odlaska u krevet.

Zobene pahuljice u vodu
Da bi se pripremila zobene pahuljice u vodu, samo treba kuhati neke zobene pahuljice u vodi i troše vodu nakon što je dovoljno kul. Voda sadrži hranjive tvari koje se oslobađaju iz žitarica i ako počnete da pije, da ćete izgubiti težinu, smanjiti nivo holesterola, poboljšati funkcije crijeva, očistiti vaše tijelo, umiriti um, itd

Schizandra Bobice
Schizandra se tradicionalno koristi za liječenje bolesti jetre i povećati razinu energije. Također sadrži schisandrin, što je hepatoprotektivni spoj koji poboljšava imunološki sistem čime ste otporniji na razne bolesti, otrova i stresa. Bobice i štite vaše tijelo od oštećenja zračenjem i oni poboljšati nadbubrežne zdravlje.

izvor:narodnamedicina.info

0 komentari:

Objavi komentar