nedjelja, 27. ožujka 2016.

KAKO DA NJEGUJETE KOŽU VRATA U SKLADU SA GODINAMA I UČINITE JE MLAĐOM I ZATEGNUTOM UKOLIKO STE U ZRELIJIM GODINAMA!











Koža vrata stari brže nego koža lica, ali postoje različite efikasne metode za njenu regeneraciju i podmlađivanje, u zavisnosti od toga koliko imate godina.

Osim redovne njege koju same možemo da sprovodimo kod kuće, danas postoje efikasne i uglavnom bezbolne kozmetološke metode za održavanje kože vrata mladom
Ispod kože vrata, koja je izuzetno tanka, skoro da nema masnoće, pa neverovatno lako gubi vlagu i elastičnost. Zato vrat morate negovati brižljivo i pre nego što počnu da se pojavljuju prvi znaci starenja. Osim redovne nege koju same možemo da sprovodimo kod kuće, a koja je korisna i neophodna, danas postoje efikasne i uglavnom bezbolne kozmetološke metode za održavanje kože vrata svježom i mladom.

Simple-Ways-On-How-To-Make-Your-Neck-Look-Younger
Od 25 do 30: Radite piling i hidrirajte kožu
− Posle 25. godine koža na vratu počinje da gubi vlagu, tonus i jedrinu. U tom razdoblju najvažnije je podstaći regeneraciju ćelija i sprečiti dehidrataciju. Za to je neophodno redovno raditi piling, a najbolji izbor su voćni pilinzi. Pet-šest tretmana obnoviće kožu i pospešiti stvaranje kolagenih vlakana, što usporava proces starenja. Očekujte blago crvenilo nakon tretmana, ali ono će proći za pola sata. Takođe je važno ne posećivati solarijum i štititi vrat od sunca.

 
− Duboko hidriranje kože pomoću injekcija hijaluronske kiseline sledeći je stadijum nege u ovom životnom dobu. Ovaj metod zove se biorevitalizacija. Hijaluronska kiselina jedina je sposobna da uspostavi ravnotežu vlage u koži i stvori idealne uslove za obnovu ćelija. Efekat je vidljiv odmah nakon injekcije. Dovoljno je pet-šest tretmana da vaš vrat u nerednih pola godine izgleda zategnuto.
− Ako se bojite injekcija, dobra alternativa je IPL fotorejuvenacija, metoda koja poboljšava cirkulaciju, podiže tonus kože i stimuliše produkciju kolagena.
Оd 30 do 35: Objavite rat borama

− Prihvatite činjenicu da se posle 30. proces starenja dramatično ubrzava i da bore postaju dublje. U tim godinama vreme je da se pređe na botoks. Оn uspešno eliminiše i vertikalne i horizontalne bore jer dovodi do relaksacije platizme, mišića koji se prostire duž prednje strane vrata.
Za korekciju najdubljih bora dovoljna su četiri uboda, po dva sa svake strane vrata. Ovo se radi veoma tankom i kratkom iglom, pa zato nećete osetiti bol, a procedura traje manje od pet minuta.

Nekoliko sati nakon tretmana ne smete da dirate mesto uboda i treba da ležite na boku. Tri dana je zabranjeno konzumirati alkohol i ići u saunu i parno kupatilo. Ako se budete pridržavali ovih uputstava, četvrtog dana posle intervencije vaš vrat biće primetno mlađi, gladak i jedar. Ipak, pun efekat je vidljiv nakon 10 dana, a traje pola godine. Ako proceduru ponovite, rezultat će trajati narednih godinu dana, a i duže.
Mada lekari smatraju da je botoks bezopasan, ipak ne savetuju da se podmlađivanje započne njim. Vrat je, naime, osetljiva zona. Tu se nalazi štitasta žlezda pa je bolje, dok god to ima efekta, primenjivati hijaluronsku kiselinu, pilinge i kriomasažu.

Оd 40 do 45: Rešite se podvaljka



− Koža na vratu sve više se opušta i počinje prosto da visi. Ipak, moguće ju je zategnuti liftingom propilenskim nitima. Procedura je jednostavna. Hirurg prvo obeleži linije po kojima će raditi i nanese na to područje lokalnu anesteziju. Zatim pod kožu uvede iglu sa propilenskim nitima, čija struktura pomera tkivo u željenom pravcu i obezbeđuje efekat zategnute kože. Sat vremena posle intervencije možete da ustanete i pogledate se u ogledalu. Efekat se vidi odmah i traje nekoliko godina.

− Ako vas je strah da idete pod nož, alternativa je „fraksel“ laser, koji deluje i na površinski i na duboki sloj kože i izaziva obnavljanje ćelija. Osim toga, dovodi do sinteze novog kolagena, a procedura je bezbolna i ne zahteva anesteziju.

− Kad je reč o podbratku, liposukcija je najbolji metod. Kroz mali rez se uvodi kanila prečnika oko tri milimetra, koja ne ostavlja nikakve ožiljke. Hirurg izvlači masnoću i potom vam stavlja specijalan povez koji morate da nosite tri nedelje. Neće vas ništa boleti, ali se može dogoditi da imate otoke.
Posle 45: Plastična operacija je neminovna

− Posle 45. godine na vratu se pojavljuju staračke pege, a koža i mišići potpuno gube tonus. Tada može da pomogne „fraksel laser“, ali u težim slučajevima može da pomogne samo prava plastična operacija.

− Kad je o pigmentaciji reč, IPL fotorejuvenacija je odličan način da se otarasite staračkih pega, ali i kapilara. Tretman traje oko 20 minuta, tokom kojih visokointenzivan izvor svetlosti deluje na površinu i duboke slojeve kože razgrađujući nataloženi melanin i podstičući sintezu kolagena. Treba znati da što su fleke starije, to je veća mogućnost da se ne mogu potpuno izbeleti.

0 komentari:

Objavi komentar