utorak, 22. ožujka 2016.

KAKO DA SE OSLOBODITE ŽOHARA ZAUVIJEK! 100% EFIKASNO!










Žohari su prilično uporne bube. Oni se pojavljuju niotkuda i teško će biti eliminirani. Postoji mnogo proizvoda na tržištu koji sadrže štetne hemikalije koje su efikasne protiv žohara ali i utječu na ljudsko zdravlje i zdravlje životinja.Pročitajte ispod kako da se riješite ovih insekata bez upotrebe štetnih proizvoda. Žohari će nestati zauvijek:

Uzmite žumance od sirovih jaja i pomiješajte ga sa 50 g (1,7 oz) borne kiseline u prahu. Miješati dok se ne dobije gusta masa. Zatim napravite male kuglice. Njima je potrebna da se osuše oko jedan sat, a zatim ih stavite po vašim sobama, u uglovima, kuhinji, ormaru, policama, u kupatilu i sl

 
Ako nemate borne kiseline u prahu, možete koristiti 3% rastvora borne kiseline. Izmiješajte 100 ml borne kiseline sa žumancom i dodati malo brašna da se dobije gusta masa. To će imati isti učinak kao i prethodni recept.Žohare će privući ove lopte i oni će ih dodirnuti svojim brkovima. I oni će se zaglaviti i imati priliku da upozore ostale.
A borna kiselina će ubiti žohare. Mnogi žohari će pristupiti jajima. U početku, možda mislite da ovaj trik ne radi, ali nakon nekoliko tjedana ćete pronaći mnogo mrtvih insekata. Uskoro će svi nestati.

Postoji šansa da su ženke žohara položile jaja oko kuće pa se preporučuje ponoviti postupak nakon 6 mjeseci.

Morate znati da ne trebate biti zabrinut zbog ove kugle jer su potpuno sigurne za vas, vašu porodicu i vaše kućne ljubimce. Borna kiselina se koristi za dezinfekciju, ali nije toksična.

izvor:narodnamedicina.info

0 komentari:

Objavi komentar