utorak, 22. ožujka 2016.

RANA UPOZORENJA KOJE VAM TIJELO ŠALJE DA VAM JE KOLIČINA MAGNEZIJA U TIJELU KRAJNJE NISKA!!










Mnogi ljudi ima nedostatak magnezijuma. Naše tijelo obično ima oko 1-2 grama magnezijuma u našim zubima, mozaku, kostima, srcu, pa čak i u krvi. Svaka ćelija u našem organizmu treba ovaj mineral da pravilno radi. Magnezij je odgovoran za više od 300 metaboličkih procesa. To je vrlo presudan mineral za naše zdravlje. Prema USDA, polovina stanovništva ima nedostatak magnezijuma.



Rani znakovi upozorenja niskog nivoa magnezijuma za vaše tijelo su opasni. Probajmo jednostavano, koristimo više magnezija nego uzimamo. Preporučena unos magnezija je 500-1000 mg po danu. Uobičajeni simptomi nedostataka magnezijuma su trzaji lica, krvni ugrušci, nesanica, kronični umor, grčevi u nogama, migrene, anksioznost, razdražljivost, depresija, bolesti srca, nestabilne razine šećera u krvi i osteoporoze. Redovni unos magnezijuma može da vam pomogne čak i u slučajevima Alzheimerove bolesti, a neki naučnici smatraju da nizak nivo magnezijuma u mozgu se odnose na Parkinsonovu bolest i njene simptome. Ako nedostatak magnezija može biti povezan sa hroničnim bolestima kao što su dijabetes tipa 2 i metaboličkog sindroma. Ako imate nedostatak magnezijuma, vaše tijelo proizvodi više inzulina tako da je dodao glukozu u ćelije i to uzrokuje upalu.




Magnezij za vaše tijelo i um Morate početi koristiti magnezijum u ishrani u najkraćem mogućem roku. Možete ga naći u lisnatom zelenom povrću kao što je špinat ili kelj, u ribi, avokadu, tamnoj čokoladi, integralnim žitaricama, mahunarkama, orašastin plodovima i nekim drugim sjemenkama. Također možete uzeti dodatke magnezija, a ako koristite jedan, pobrinite se da su najviše kvalitete, i moraju sadržavati četiri kofaktora Glycinate, Malate, Taurinate i orotate, jer se lako apsorbiraju u organizmu i podrška su funkcijama organa više nego bilo šta drugo. Evo njihovih zdravstvenih prednosti: Leči dugoročne nedostatke; Upravlja anksioznošću, razdražljivosti, nesanici, koncentraciji i histeriji; Smanjuje laksativ efekte i ne izaziva proljev; Smanjuje ukočenost, plač i depresiju; Poboljšava mentalne jasnoće i opušta um.



Magnezij orotate za tijelo Poboljšava performanse u sportaša; Pojačava formiranje DNA i popravlja srce. Magnezij Malate za mišiće Tretira fibromialgijalu; Smiruje umor mišića; Upravlja PMS-om i glavoboljom; Poboljšava varenje; Pojačava nivo energije. Magnezij Taurinate za srce Podržava pravilnu funkciju srca; Sprečava migrene; Potčinjava lupanje srca i aritmije. Također vaš dodatak magnezija treba da sadrži vitamin B6, koji kontrolira koliko će se magnezijuma apsorbirati u ćelijama. Ne zaboravite da podijelite sa svojim prijateljima i članovima porodice na Facebooku, možete pomoći nekome u nevolji!

0 komentari:

Objavi komentar