subota, 9. travnja 2016.

Evo kako obnoviti jetru uz pomoć sirutke!

surutka








Sirutka je bogata proteinima, aminokiselinama, enzimima, i raznim vitaminima i mineralima. Vitamini koje možemo izdvojiti su vitamin B2, B6, B12, C i K, a od minerala u sirutki spomenuti ćemo kalcij, magnezij, kalij i magnezij.



Minerali u našem organizmu održavaju stanice zdravima, te sprječavaju visok krvni tlak, što dalje ima pozitivan učinak na srce, odnosno manje moguće je doživjeti infarkt ili moždani udar. Proteini, kojima je sirutka bogata, spriečavaju osteoporozu, reguliraju razinu kolesterola, zaustavljaju nastajanje zubnog kamenca, povećavaju mišićnu masu, jačaju imunitet općenito te smanjuju stres. Jedna, možda i najznačajnija stvar kod sirutke jeste to da ona regenerira jetru.

Jetra je žlijezda, i to najveća u našem organizmu i jedini je unutarnji organ koji ima moć regeneracije. Bolesti jetre su česti uzročnici smrti, pa je dosta važno da se brinemo o njoj tijekom života. Jetra obavlja veoma brojne, složene i bitne funkcije u našem organizmu.

Jetra ima ključnu ulogu u preradi hrane koju unosimo u tijelo, važna je u detoksikaciji organizma, pa nas tako štiti i od raznih toksina kojima je naše tijelo izloženo.



Kemijski proizvedeni lijekovi, ovi klasični iz ljekarni, opterećuju jetru, jer sadrže strane i neprirodne materije za organizam. Baš zbog toga se preporučuje konzumirati sirutku u slučaju neke duže i jače terapije komercijalnim lijekovima.

Terapija sirutkom traje neki određen period. Preporučuje se u dužem vremenskom periodu piti sirutku svakodnevno u količinama od 0.5 litara pa do 1 litru dnevno, a pri tome izbjegavati masnu hranu, alkohol i cigarete.

Da bi se postiglo što bolje i brže izlječenje valjalo bi da u svakodnevnoj ishrani upotrebljavate i mladi sir. Najbolje je mladi sir jesti za doručak, na prazan stomak.

Izvor: narodnilijek.com

0 komentari:

Objavi komentar