subota, 16. travnja 2016.

Kombinacija limuna i peršuna protiv bakterija

limun-i-persun-606x400









Peršun je prava riznica zdravlja, koja se krije u njegovom korijenu i listovima. Pomaže u liječenju mnogih bolesti: od upale prostate, do oticanja nogu, reumatizma, kostobolje, debljine, angine pektoris …. U starom Egiptu peršinom su liječili bubrege i mokraćne puteve.




Limun je još jedna od biljaka koju su Egipćani koristili u medicini.

Dvije najpoznatije zdravstvene koristi limuna su jako antibakterijsko i antivirusno djelovanje. Kada se udruže limun i peršin, pa se tome dodaju još med i maslinovo ulje dobijemo fantastičan lijek protiv svih bakterija, naročito protiv Escherichia coli. Iskustva s korištenjem ovog prirodnog lijeka su vrlo pozitivna.

Pacijenti koji su se godinama borili s dosadnom E.coli, tek nakon upotrebe ovog prirodnog lijeka, uspjeli su da se “otarase” dosadne bakterije. Ponekad su velike tajne skrivene u najjednostavnijim sastojcima. Ovo je jedna od takvih.



Potrebni sastojci: 250 g korijena peršuna, 250 g limuna s korom, 250 g meda, 2 dcl maslinovog ulja.
Med nabavite kod pravog i provjerenog pčelara. Limun treba dobro oprati. Najbolje je koristiti domaći limun, koji nije kemijski tretiran.

Ukoliko limun kupujete u trgovini, zbog pesticida, dobro bi bilo da ga prije upotrebe držite par sati u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone. Izvadite limun iz vode i osušite ga, a potom prerežite na pola. Odstranite koštice.

Korijen peršuna je potrebno dobro oprati. Misli se na običan, svježi peršin koji se uzgaja u vrtu. U blender zajedno stavite limun, peršun, med, maslinovo ulje i dobro izmiksajte. Ako nemate blender, limun možete isitnite iu stroju za mljevenje mesa.

Dobit ćete kašastu masu, koja može stati u staklenu teglu od 250 g. Čuvati u hladnjaku. Uzimati po jednu žlicu prije doručka i večere. S obzirom na to da se u ovom lijeku nalaze sve sami prirodni sastojci, mogu ga uzimaju i trudnice i mala djeca, s tim što djeci treba davati malu, a ne veliku žlicu lijeka.

Izvor: stvarukusa

0 komentari:

Objavi komentar