petak, 15. travnja 2016.

REKLI SU VAM DA JE KONZUMIRANJE LIMUNA SA TOPLOM VODOM DOBRO,ALI VAM NISU REKLI OVO!!!









Veliki broj nutricionista i zdravstvenih stručnjaka tvrde da konzumiranje limuna vode prije doručka je vrlo korisno za svoje zdravlje. Ovo je najefikasniji način da vaše tijelo hidrirana i ispira nagomilanih toksina u vašem tijelu. Limun je odličan izvor kalcija, kalija, željeza, magnezija i vitamina A, C i B kompleksa, kao i pektin vlakana, ugljikohidrata i proteina.
Limunska kiselina koja se nalazi u limun ima snažan antibakterijski i antivirusna svojstva koja može ojačati vaš imunitet i spriječiti brojne bolesti.
Za pripremu vode limun morat ćete stisnuti pola limuna u čašu pročišćene vode. Opcionalno, možete dodati malo meda.


Ovdje su 10 koristi za piće limuna vode prije doručka:
1. Poboljšava probavu
Limun ima sposobnost da stimuliše veće lučenje žuči koji poboljšava probavu. Redovno konzumiranje limuna vode će vam pomoći da se osloboditi od toksina i štetnih tvari u vašem tijelu i spriječiti poremećaje probavnog.
2. Pomaže izgubiti težinu
Limun je pun pektin vlakna koja ivičnjak žudnje i suzbijanja apetita. To vam omogućuje da kontrolirati ono što i kada jedete. Osim toga, kombinacija limuna s toplom vodom i medom stvara alkalnu sredinu u želucu koji ubrzava proces sagorevanja masti.
3. Čisti kožu
Čaša tople limuna vode kriške limuna prije doručka će očistiti vaše krvi i poboljšati regeneraciju kože.
4. Stimulira imuni sistem
Redovno konzumiranje limuna vode povećava sposobnost body`s asimilacije željeza, što dovodi do jak imuni sistem. Osim toga, vitamin C iz limuna će vas zaštititi od prehlade i gripe.
5. Bad dah
Limun ima sposobnost da očisti usta stimulirajući lučenje sline koja uništava bakterije koje uzrokuju loš zadah.
6. balansira pH
Jedna čaša tople limuna vode može regulirati pH u vašem tijelu, smanjuje rizik od upale.
7. Povećava energiju
Limun je bogat vitaminima B i C, fosfora i proteina koji može značajno povećati svoju energiju. Također, to će osvježiti i nahraniti vaše tijelo.
8. Cure grla infekcije
Limun ima jake antibakterijske efekte i zato je idealan za borbu protiv upale grla infekcija i krajnika. Konzumiranje jedan čašu tople vode s limunom prije doručka može značajno smanjiti rizik od grla infekcija.
9. Kontrole visok krvni pritisak
Limun su u stanju da očisti limfni sistem i održava pravilnu hidrataciju. Zbog visokog sadržaja kalijuma može smanjiti stres i pomoći da bolje spavate. Također, poboljšava mentalnu aktivnost i kontroliše nivo krvnog pritiska.
10. Čisti urinarnog trakta



Kombinacija vode sa limunom ima prirodni diuretik svojstva koja može učinkovito očistiti svoj urinarnog trakta od bakterija. Također, to će stimulirati proizvodnju urina i regulišu nivo pH, sprečavanje širenja loših bakterija.
Limun sa toplom vodom značajno će povećati vašu energiju, pomoći da izgubite težinu i poboljšati vaše sveukupno zdravlje.

izvor:narodnamedicina.info

0 komentari:

Objavi komentar